BIST 10.644
DOLAR 32,18
EURO 35,08
ALTIN 2.506,76
ÖĞRETMEN

Rapor alanların sayısı değişmedi!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 2010-2013 eğitim-öğretim yılı açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dinçer, ''YÖK'ün kaldırılması söz konusu mu?'' sorusunu, ''Tabii şu anda çok net bir şey söylemem mümkün değil. Henüz taslak bize ulaşmadı ama genel yaklaşımı itibarıyla, YÖK'ün üniversiteler üzerinde onları yöneten bir kurum değil, daha çok üniversitelerde kalite derecelemesi yapan ve aralarında koordinasyon sağlayan bir kurum olarak varlığı daha çok düşünülüyor sanki'' şeklinde yanıtladı.

Her Değişim Karşı Çıkışları da Getirir

Bakan Dinçer, ''yeni eğitim sistemiyle ilgili eylemlerin'' sorulması üzerine de değişikliğin temel gerekçesinin küresel dünyadaki değişme ve gelişmeler olduğunu ifade etti.

Buradan hareketle eğitim sisteminde değişiklikler yaptıklarını anlatan Dinçer, ''Şöyle düşünebilirsiniz, normal bir kontrol panelinde ikaz eden bir kırmızı ışık gibi düşünebilirsiniz bir eleştiriyi. Bu size bir yerde hata yapıp yapmadığınızı gösterir. Biz de geriye dönüp verdiğimiz kararları inceliyoruz. Ancak bu eleştirilerin veya bu karşı çıkışların ön yargılı olmaması, subjektif ve siyasi nedenlerle değil daha çok eğitimin ihtiyacı ve gerekleriyle ilgili olması da önemli. Doğrusu ön yargılı, siyasi ve ideolojik mahiyetli olan direnişler, gösteriler bize çok fazla yol göstermiyor'' diye konuştu.

Rapor Alma Oranı Yüzde 3 Civarında

İlkokul birinci sınıfa kayıtlarla ilgili rapor alan velilerin ilk bilgilerinin geldiğini belirterek, ''Henüz çok net değil, ilk bilgiler geldi. Tüm bilgilerden sonra daha net ifadeler kullanacağım ama gördüğümüz kadarıyla velilerimizin rapor alma oranı yüzde 3 civarında. Önceki yıllarda mukayese ettiğimiz zaman bu oranda büyük bir farklılık yok'' dedi.

Velilerin, bu yıl da her yıl olduğu gibi çocuklarının bir yıl sonra eğitim yapabilmesi için rapor aldığına işaret eden Dinçer, ''Ancak bu rapor alma oranı önümüzdeki yıllardan farklı değil. Yüzde 3 bizim beklentilerimizin bile altında. Bu kez 60 ila 66 ay arasında çocuğunu gönüllü olarak okula kaydettirenler de beklentilerimizin üstünde oldu. Aşağı yukarı yüzde 13-14 civarında da kayıt orada söz konusu. Ancak bir hafta, 10 gün sonra net rakamlar elimize ulaşacak'' şeklinde konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR