BIST 10.208
DOLAR 32,21
EURO 34,66
ALTIN 2.391,25
GÜNCEL

Ramazan müjdesi gecikmedi!

Yaz ortasında cep yakan sebze-meyve fiyatları gittikçe düşüyor. Sektör temsilcileri 'Fiyatlar daha da gerileyecek. Ramazan'da sebze-meyve ucuz olacak' diyor.

Sebze-meyvede beklenen yaz ucuzluğu henüz yaşanamazken, sektör yetkililerinden müjde gecikmedi. Başta domates olmak üzere sebze meyve fiyatlarında düşüşün başladığı, fiyatların daha da düşeceği belirtiliyor. Antalya Toptancı Hali'nde meyve-sebze fiyatları, geçen haftaya göre 20 kuruş ile 1.2 lira arasında düştü. Geçen hafta kilogramı 2.30-2.80 lira arasında olan domatesin fiyatı, bu hafta 1.20-1.60 lira aralığına geriledi. Hal Müdürü Rıza Uysal, 10 Temmuz'dan sonra tarla ürünlerinin çıkmaya başlayacağını, fiyatların biraz daha ucuzlayacağını ifade etti. Uysal, "Olağanüstü bir durum çıkmazsa Ramazan'da daha ucuz meyvesebze ürünleri yiyeceğiz" dedi.

VATANDAŞ ÇOK RAHAT ALACAK


Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar da, 1 hafta sonra tarla domateslerinin tezgahlarda olacağını ve fiyatların düşeceğini söyledi. Bayraktar, "Önümüzdeki günlerde, Ramazan öncesi fiyatları açıklayacağız. Meyve-sebze üretiminde bir sıkıntı yok.
İnsanlarımız çok rahat şekilde bu ürünleri alıp tüketebilecek. Fiyatlar düşecek, üretim de artacaktır" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR