BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,11
ALTIN 2.472,48
EMEKLİ

PTT emeklilere kredi veriyor

PTT'nin 12 Aralık 2012 tarihinde başlatmış olduğu uygulamayla SSK, Bağkur VE Emekli Sandığı kurumlarından emekli olan ve emekli maaşlarını PTT’den alan emeklilere kredi veriyor.


PTT Emeklilere Kredi Veriyor

PTT ve AKTİFBANK işbirliği ile emekli maaşlarını PTT şubelerinden alanlara NAKİT İHTİYAÇ KREDİSİ verilmektedir. Emeklilerin kredi alabilmek için kimlikleriyle birlikte başvuruda bulunmaları yeterli olacaktır.

PTT Kredi işlemleri için gerekenler;

1- PTT şubelerinde bulunan kredi başvuru formu eksiksiz olarak doldurulur

2- Kredi başvuru formu üzerinde yazılı olan bilgiler PTT sistemi üzerinden Aktif Bank’a gönderilir ve kredinin onaylanıp onaylanmadığına dair onay mesajı gelir.

3- Eğer kredi onaylanırsa Bireysel kredi sözleşmesi imzalanarak PTT kredi işlemi tamamlanmı olur. PTT’den kredinizi çekebilirsiniz.

Buna göre PTT kredi kriterleri aşağıdaki gibidir.

Maaşını PTT‘den Alan Emeklilere (Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK) yönelik TL Nakit İhtiyaç Kredisi işlemlerinde 12 Aralık 2012 tarihinden itibaren;

Bütün vadelerde faiz oranları düşürülmüştür. Bütün vade ve tutarlarda %1,23 faiz oranı uygulanacaktır.

Kredi Kullandırım Ücreti düşürülmüştür. Bütün vade ve tutarlarda 1 TL kredi kullandırım ücreti alınacaktır.

Azami vade 72 ay uygulanmaya devam edecektir.

“Net Kredi” kampanyası kapsamında kredilerin kullandırılmasına devam edilecektir.

Azami kullandırılacak kredi miktarı 30.000 TL olacak ve bu tutarı aşamayacaktır.

Alınabilecek minimum kredi tutarı 500 TL’dir.

Kredi işlemlerinden 80 yaşına kadar olan ve emekli maaşını PTT’den alan emekliler yararlanabilecektir. (Müşteri yaşı ve vade süresinin toplamı 83 yılı geçemeyecektir. Örneğin 80 yaşında olan bir emekli 4 yıl vadeli kredi alamayacak fakat 3 yıl vadeli kredi alabilecektir)

Emekli maaşını PTT yolu ile almakta olan Emekliler için TL Nakit İhtiyaç Kredisi kullandırımlarında uygulanacak faiz oranı yeniden aşağıdaki gibi güncellenmiştir.
Ajanslar

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR