BIST 10.644
DOLAR 32,18
EURO 35,08
ALTIN 2.506,76
SAĞLIK

Profesörler için 'hoca ücreti' yeniden devrede!

Meclise sevk edilen torba konunu kapsamındaki bir değişiklik de "hoca ücreti" oldu. Eski bir uygulama olan hoca ücreti yeni yasal düzenlemeyle geri geliyor...

Sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası hakkında kanun tasarısı 24 Nisan 2013 tarihi itibariyle Meclise sevk edildi. Memurlar.net'in haberine göre tasarının 4. maddesinde, üniversite hastanelerinde çalışan öğretim üyeleri için özel bir düzenleme yapılmaktadır.

ÖZEL HASTANELERİN ALDIĞI ÜCRET FARKI ARTIYOR

5510 sayılı Kanuna eklenecek yasal hüküm şu şekildedir:

"Ancak yükseköğretim kurumlarının sağlık hizmeti sunucularında, kişilerin tercihi üzerine 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu kapsamında görev yapan öğretim üyeleri tarafından mesai saatleri dışında sunulan sağlık hizmetleri için alınacak ilave ücretlerin tavanı Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunca belirlenen sağlık hizmetleri bedelini geçmemek üzere Bakanlar Kurulu tarafından belirlenir. Alınacak ilave ücret bir defada bir asgari ücreti geçemez."

Bu madde şu anlama gelmektedir:

1- Bu düzenleme üniversite hastanelerinde çalışan öğretim üyeleri için getirilmektedir.

2- Öğretim üyelerinin mesai saatleri dışında sundukları hizmetler için üniversite hastanesi fark ücreti alabilecektir.

3- İlave ücretlerin tavanı Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunca belirlenen sağlık hizmetleri bedelini geçmemek üzere Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecektir.

4- Her halükarda alınacak ücret bir defada bir asgari ücreti geçemeyecektir. Bugün itibariyle 16 yaşını doldurmuş bir kişi için brüt asgari ücret 978,60 TL'dir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR