BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.466,18
GÜNCEL

Polisler neden atış talimi yapmıyor?

İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması için verilen önergesinde, her polisin eğitimi süresince yaz ve kış döneminde 25'er olmak üzere toplam 50 atış yapması gerektiğini belirtildi...

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yanıtlaması üzere verdiği önergesinde, her polisin eğitimi süresince yaz ve kış döneminde 25'er olmak üzere toplam 50 atış yapması gerektiğini belirterek, şunlar sordu:

"Polislerin atış için kendilerine verilmesi gereken mermiler olmadığı gerekçesiyle eğitimlerinde 2 yıldır silah atışı yapamadığı söylenmektedir. Emniyet'in elinde mermi stoğu bulunmadığı için polislere 'atış yok' denilmiş, bu yüzden polisin silah kullanmasını geliştirmesine olanak sağlanmamıştır. Silahla yeni tanışan polislerin eğitimi için yılda 50 mermi verilmesi gerekirken, verilmemektedir. Polislere mermi olmadığı gerekçesi ile 2 yıldır silah atışı yaptırılmadığı doğru mudur? Mermi stokununbulunmaması iddiası hakkında düşünceleriniz nelerdir? Polisimizin silaheğitiminden mahrum bırakılmasına neden olan, MKE tesislerindeki arızamıdır?"

BAKAN GÜLER: POLİS BU YIL TALİM YAPACAK

Bakan Güler, Türkkan'ın Meclis gündemine taşıdığı iddiaları ve sorularını şöyle yanıtladı: "Emniyet Hizmetleri Sınıfı personele her yıl iki dönem halinde uzman atış nezaretçileri denetiminde 'Kadro Tabanca Atış Eğitimleri'yaptırılmaktadır. 2011 yılı atış eğitimleri için ilgili birimlere mühimmat tahsisi yapılmıştır. 2012 yılında ihalesi yapılan fişekler üretimden kaynaklanan nedenlerle kasım ve aralık aylarında teslim edildiğinden öncelikle ikinci bölge illerde görevli personelin birinci ve ikinci dönem atış eğitimleri yaptırılmıştır. Birinci bölge illerinde görevli personelin 2012 yılı atış eğitimleri ise 2013 yılı içerisinde yapılacak atış eğitimleriyle birleştirilerek tamamlanacaktır."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR