BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.409,67
MEMUR

Polis, uzman erbaş ve uzman jandarmaların ek göstergeleri değişti

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun'un yürürlüğe girmesiyle polis ve muhtar maaşları da arttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra Resmi Gazete'de yaKanunun, Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla muhtar ödeneği ve polis maaşlarında artış oldu. Aynı zamanda polis, uzman erbaş ve uzman jandarmaların ek göstergeleri değişti.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun'un yürürlüğe girmesiyle emniyet hizmetleri sınıfında yer alan personelin net maaşları kadro, unvan ve derecelerine bağlı olarak 151 ile 452 lira arasında değişen tutarlarda arttırıldı.

2 BİN 200 OLAN EK GÖSTERGE 3 BİNE ÇIKARTILDI

Emniyet hizmet sınıfında yer alan personelden yüksek öğrenimli olanların ek göstergeleri yükseltildi. Birinci derece için halen 2 bin 200 olan ek gösterge rakamları 3 bine çıkarıldı. Söz konusu düzenleme ile emniyet hizmetleri sınıfında yer alan personelin net maaşları kadro unvan ve derecelerine bağlı olarak 452 ile 151 lira arasında değişen tutarlarda artırıldı. 

UZMAN ERBAŞLARIN EMEKLİ GAKLARINDA ARTIŞ

Uzman Erbaş kadrolarında veya Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil çeşitli unvanlardaki kadrolarda görev yapan personelden, 1.Derecede 2200 ek göstergeden yararlananların bu göstergesinin 3000’e yükselmesi durumunda, aylık ücretleri ile emeklilik gaklarında artış gerçekleşti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR