BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Polis otolarına kameralı sistem uygulaması

Polislere ve polis otolarına kamera sistemleri yerleştirmeyi planlayan Emniyet Genel Müdürlüğü, pilot il olarak İzmir'i seçti.

Küçük kameralar, asayiş ekiplerine ve motosikletli Yunus timlerine dağıtıldı. Böylece polisin her gittiği olay ve bütün gelişmeler kayıt altına alınacak.

Avrupa ülkelerinde görmeye alışılan kameralı polisler artık Türkiye'de de olacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, bu kapsamda pilot il seçilen İzmir'de, ilk etapta asayiş ekiplerine ve motosikletli Yunus timlerine kameralar dağıttı. Bu sistem sayesinde polis, gözaltına alınan kişilere karakola götürülene kadar tutuldukları araçlarda kötü muameleler yapıldığı veya rüşvet istendiği yönündeki iddiaların önüne geçtiği gibi kendi kendini de denetlemiş olacak. Polis araçlarına yerleştirilen seyyar kameralar, polis memurunun kıyafetine de takılarak olay anında yaşananları kayıt altına alabiliyor. Polislerin gittikleri olaylarda kayıt yapacağını anlatan Emniyet yetkilileri, kameraların 50 metrelik görüş mesafesine sahip olduğunu, gece görüş özelliği bulunduğunu, ses kaydı yapıp fotoğraf da çekebildiğini anlattı. Yetkililer, "Kamera, hem suçla mücadelede hem de polisin iç denetiminde önemli rol oynayacak. Polisin kötü muamele yaptığı iddialarının aydınlatılmasına da katkı sağlayacak." dedi.

"Kameralı Polis" projesiyle altı bölgede görev yapan asayiş ekipler amirliklerine ve motosikletli timlere ilk etapta birer tane dağıtılan kameralardan, yakın zamanda yaklaşık 200 ekibe, daha sonra Çevik Kuvvet ve Terörle Mücadele gibi şubelere de verileceği açıklandı. Her ekipte GPS sistemi, suç kaydı, çalıntı otomobil gibi ayrıntıların sorgulanabildiği tablet bilgisayarların ardından kameralar da bulunacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR