BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,34
GÜNCEL

Polis memuruna 'terbiyesiz' demenin cezası: 7 bin lira!

KONYA'da bir polis memuruna hakaret ettiği iddia edilen vatandaşa 7 bin 80 lira ceza verildi.

KONYA’da yaşayan Mustafa Yıldız (36), polise hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı para cezasıyla şaşkına döndü. Down sendromlu oğlu Emircan’ın (9) ayağıyla paçasını tozlattığı için tartıştığı polis memuruna ‘terbiyesiz’ diyen Yıldız, 7 bin 80 lira para cezasına çarptırıldı.

Olay, 10 Ocak'ta oynanan ve geliri down sendromlu çocuklara bırakılacak Torku Konyaspor-Trabzonspor basketbol karşılaşması sırasında meydana geldi. Mustafa Yıldız, eşi ve down sendromlu oğlu Emircan ile birlikte basketbol maçına gitti. Emircan karşılaşmanın heyecanı ile oturduğu koltukta sürekli hareket ederken, yanında duran görevli polis memuru R.G.'nin pantolonunun paçasına ayağıyla vurup kirletti. R.G., “Oğlunu al diğer tarafa oturt” diyerek tepki gösterdi. Emircan´ın ağlaması üzerine polis memurunu uyaran Mustafa Yıldız, “Bu çocuk özel bir çocuk. Niye böyle davranıyorsun? Terbiyesiz herif.” diyerek karşılık verdi.

Diğer aileler müdahale edince olay büyümeden yatıştırıldı. İkili arasında karşılıklı hakaretdavası açıldı. Konya 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada R.G. beraat ederken, Yıldız'ın ise hakaret suçunu işlediğine karar verildi. Para cezası karşısında büyük şaşkınlık yaşadığını belirten Yıldız, “Oğlum Emircan için hukuk mücadelemi sürdürmeye devam edeceğim. Gerekirse AİHM'ye kadar gideceğim.” dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR