BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,02
MEMUR

ÖSYM personeli başka kurumlara atanacak

Yeni çıkması öngörülen Kanun Hükmünde Kararname ile ÖSYM personeli başka kurumlara atanacak.

ÖSYM personelinden bazıları Milli Eğitim Bakanlığına atanacak, bazıları da başka kurumlara atanmak üzere Devlet Personel Başkanlığına bildirilecek.

TBMM Genel Kurulu gündeminde olan ve yakın zamanda yasalaşması beklenen “Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”, ÖSYM personelinden bazılarının başka kurumlara ait kadrolara atanmasını da öngörüyor.

Kanun Tasarısı, personelin naklini sağlanmak amacıyla, 6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanuna bir geçici madde ekliyor.

BAZI PERSONELLER KURUMDAN GÖNDERİLECEK

Kanun Tasarısının komisyonlardan geçen haliyle kabul edilmesi durumunda, ÖSYM Başkanlığında görev yapan Devlet memurları arasından Başkanlıkça (ÖSYM) uygun görülenlerden;

1- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Uzmanı kadrolarında olanlar Millî Eğitim Uzmanı kadrolarına; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Uzman Yardımcısı kadrolarında olanlar ise Millî Eğitim Uzman Yardımcısı kadrolarına atanmak üzere Millî Eğitim Bakanlığına, düzenlemenin yürürlük tarihinden itibaren 5 iş günü içinde bildirilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı atama işlemlerini 10 işgünü içinde sonuçlandıracak. Bu şekilde atananların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Uzmanı ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Uzman Yardımcısı kadrolarında geçirdikleri süreler Millî Eğitim Uzmanı ve Millî Eğitim Uzman Yardımcısı kadrolarında geçmiş sayılacak.

2- Diğer kadro unvanlarında olanlar, kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilmek üzere Devlet Personel Başkanlığına (DPB), düzenlemenin yürürlük tarihinden itibaren beş iş günü içinde bildirilecek.

DPB'YE BİLDİRİLEN PERSONELLER NE OLACAK?

DPB’ye bildirilen personel, bu Kurum tarafından 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri (Kanunun 22 nci maddesinin ikinci, üçüncü, beşinci ve altıncı fıkraları) çerçevesinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredilecek.

Devredilecek personelden şube müdürü ve üstü kadrolarda olanlar araştırmacı unvanlı kadrolara, diğerleri ise DPB tarafından tespit edilecek kadrolara atanacak. Devredilen personel, nakledildiği kurumda göreve başlayıncaya kadar eski kurumunda çalışmaya devam edecek ve bu süre boyunca personelin her türlü mali ve sosyal hakları ÖSYM Başkanlığı tarafından karşılanacak.

Nakledilen personelin, kazanılmış hak aylık derecesinden aşağı olmamak kaydıyla, 190 sayılı KHK kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarından DPB tarafından  tespit edilenlere 45 gün içerisinde atamaları teklif edilecek. 190 sayılı KHK kapsamı dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarının  (özelleştirme kapsamındaki kuruluşlar hariç) mevcut boş kadro veya pozisyonlarına da ihtiyaçlar doğrultusunda atama teklifi yapılabilecek.

MEMURLARIN TAZMİNATI NE OLACAK?

Bu personelin DPB’ye bildirildikleri tarihteki kadrolarına ilişkin olarak bildirim tarihi itibarıyla almakta oldukları aylık, ek gösterge, ikramiye, her türlü zam ve tazminatları (ek tazminat ve bankacılık tazminatı dâhil), makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı, ücret (fazla mesai ücreti hariç), ek ücret, ek ödeme ve benzeri adlarla yapılan  ödemelerin  toplam  net  tutarının; nakledildiği kurum ve kuruluş tarafından şahsa bağlı hak olarak ödenen aylık, ek gösterge, zam, özel hizmet tazminatı, makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı ödemeleri ile şahsa bağlı hak dışında yapılan ikramiye, ücret, ek ücret, ek ödeme, ek tazminat, teşvik ödemesi, döner sermaye payı ve benzeri adlarla yapılan her türlü ödemelerin (fazla mesai ücreti, fiilen yapılan ders karşılığı ödenen ek ders ücreti hariç) toplam net tutarından fazla olması hâlinde aradaki fark tutarı, herhangi bir vergi ve kesintiye tâbi tutulmaksızın fark kapanıncaya kadar ayrıca tazminat olarak ödenecek. Atandıkları kurumdaki kadro unvanı veya pozisyonlarında isteğe bağlı olarak herhangi bir değişiklik olanlar ile başka kurumlara geçenlere fark tazminatı ödenmesine son verilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR