BIST 9.794
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.427,76
İŞ İLANLARI

Ortaöğretim mezunu büro memuru alımı yapılacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Türkiye genelinde farklı illerde istihdam etmek üzere 1340 kişilik büro memuru alımı yapacağını duyurdu.

İŞKUR tarafından 2021 Şubat ayına özel ilk Büro Memuru alımı ilanı yayınlandı. Türkiye İş Kurumu tarafından yayınlanan ilanda neredeyse her ilde KPSS şartsız ve sınavsız olmak üzere en az lise mezunu büro memuru alımı yapılıyor. Başvurular online olarak yapılacak olup, başvuru sayfası ve koşulları haberimizde…

HANGİ İLLERDE BÜRO MEMURU ALIMI YAPILIYOR?

İSTANBUL ANKARA TEKİRDAĞ UŞAK

DENİZLİ ADANA KOCAELİ GAZİANTEP

OSMANİYE AYDIN MANİSA MUĞLA

ANTALYA BURSA TOKAT KÜTAHYA

HATAY DÜZCE SİVAS SAMSUN

KARABÜK TRABZON ERZURUM MERSİN

BOLU KONYA İZMİR BARTIN

ÇANAKKALE BİLECİK ESKİŞEHİR EDİRNE

ORDU KAYSERİ SAKARYA BURDUR

TEKİRDAĞ NİĞDE BARTIN ÇORUM

YOZGAT

BÜRO MEMURU NE İŞ YAPAR?

Kısaca çalıştığı büronun niteliğine ve büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilen çeşitli büro işlerini yapan kişiye büro memuru denmektedir. Daha ayrıntılı bir tanım yapmak gerekirse, ofis ve büro gibi çalışma ortamlarında aksaklıkları önlemek için günlük işleyişi sağlayan aynı zamanda firmaların dışa açılan yüzü olup bağlantılarını sağlayan kişilere büro memuru denmektedir.

Büro memurundan, günlük yazışmaları yapmak, dökümler alıp dosyalamak, raporlama yapmak, dışarıdan gelen misafir ve müşterilerle diyalog kurmak, resmi kurum ve kuruluşlarla bağlantıyı kurmak gibi işler beklenmektedir. Büro memuru için verilen ilanlarda kişilerden beklenen kriterler çalışma alanlarına göre değişiklik gösterir. Örneğin, dış ticaret alanında faaliyet gösteren bir firmada, işe başlayacak büro memuru için dil bilmesini istenirken, muhasebe ofislerinde çalışacak bir büro memurunda, iş ile ilgili programları kullanabilmelerini bekleyebilmektedir.

Ancak genel olarak büro memurlarından beklenen özellikler ekip çalışmasına yatkın, düzgün bir diksiyona ve iş disiplinine sahip olmasıdır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İŞKUR'dan başvuruları kabul edilen büro personeli ilanına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak.

- Kurumların belirlediği özel şartlara sahip olmak,

- Sağlık probleminin olmaması,

- En az lise mezunu olmak, ( önlisans lisans mezunları için ilanlar da yer almaktadır)

- İlanların özel başvuru şartlarında yer alan yaş aralığında olmak,

- Office programlarına hakim olmak,

- Güler yüzlü olmak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR