BIST 10.508
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,98
ÖĞRETMEN

Ömer Dinçer ne yaptığının farkında mı?

Eğitim sistemi resmen dökülüyor. Getirilen her sistem var olan sorunları çözmek için değil sanki yeni sorunlar üretmek için getiriliyor diyen Levent Gültekin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Çelik'e soruyor...

Dikkat ediyor musunuz eğitimdeki sorunlar bu aralar yalnızca ‘eski medya’nın gündeminde. ‘Yeni medya’ veyahut muhafazakar medya sanki uzayda yaşıyor. Bu ülkenin çocuklarının geleceğinden hiç sorumlu değillermiş gibi sorunlara vurdumduymazlar. Bu karmaşa, bu okul yetersizliği, bu belirsizlik sanki başka ülkenin sorunu.

EĞİTİM SİSTEMİNDEKİ TABLO VAHİM

Türkiye’nin eğitim sisteminde olup biteni anlamak, izah edebilmek, yapılanlarda bir mantık bulmak neredeyse imkansız.

AK Parti’nin eğitim politikaları cidden izaha muhtaç.

Özellikle doğuda onbinlerce  çocuğun sınıfsız, öğretmensiz, eğitimsiz mezun olduğu bir dönemde 4+4+4 sistemiyle mevcut tabloya onlarca yeni sorun eklemenin mantığını gerçekten çözemiyorum.

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUM

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer benim en güvendiğim bakanlardan biriydi. Fakat eğitimdeki tablonun her gün artan vahametine bakınca bir hayal kırıklığı yaşıyorum.

Geçtiğimiz günlerde bakanlık 60-66 aylık çocukların okula başlayabilmesi için açıkladığı “60 aylık çocuklar; neden sonuç ilişkisi kurup, topu yerde 5-6 kere sektirebilmeli ve tek ayak üzerinde de 10 saniye durabilmeli” kriterini görünce şaşkınlıktan ağzım açıkta kaldı.

Daha okula gitmekte olan öğrencilere yeterli derslik hazırlanamamışken, daha üçüncü-beşinci sınıf öğrencilerine öğretmen bulamamışken, daha köylerdeki okul ve sistem sorunu dev gibi orta yerde duruyorken niçin 2.5 milyon yeni çocuğu daha okula aldınız?  Hem de eğitemeyeceğinizi bildiğiniz halde.

ÇOCUKLARIN HAYATIYLA OYNAMANIN VEBALİ...

4+4+4’ten sonra bazı çocuklar yaşları fazla ilerlemeden kolaylıkla Kuran kursuna gidebilsin diye bunca çocuğun hayatı ile oynamanın vebalinin altından kimse kalkamaz.

Zaten okullar yetersizdi, zaten özellikle doğuda rapor alıp kaçtıkları için öğretmen açığı vardı, zaten derslik sorunu çözülememişti şimdi bir de buna 60 aylık çocukların getireceği ek yükü yüklemenin akılla mantıkla bir alakası olabilir mi?

Diyeceğim o dur ki Ömer Dinçer büyük bir hayal kırıklığı yarattı. 4+4+4 sisteminin onun arzusu olmadan yasalaştığını biliyorum. Benim beklentim Ömer Dinçer evsafında birinin bu saçma sapan sistemi uygulaması değil, sorumluluğu kendisinden habersiz sistem yapanların önüne bırakmasıydı. İnsanlar için en zor şey inanmadıkları bir şey için çaba göstermek zorunda kalmalarıdır.



Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR