BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.406,27
MEMUR

OHAL durumunda ilk KHK memurlar ile ilgili olabilir

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hal sonucu hazırlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerin ilki memurların görevden alınması ile ilgili olabilir.

Darbe girişiminin ardından birçok kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan görevden almalar hala sürüyor. Olağanüstü hal ilan edilmesiyle birlikte çıkması planlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerin ilki kamuda açığa alınan memurlar ile ilgili olabilir.

Olağanüstü hal ilanı birlikte gündeme gelecek olan Kanun Hükmünde Kararnamelerin ilkinde memuriyetten el çektirilenlerin dava açmasının ve yeniden göreve dönmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

FETÖ ÜYESİ MEMURLARIN GERİ DÖNMESİ ENGELLENECEK

Hükümet, OHAL’in tanıdığı kanun hükmünde kararname (KHK) yetkisini kullanmak üzere kolları sıvadı. Bu amaçla çıkarılacak olan ilk Kanun Hükmünde Kararnamenin, kamu ile ilişiği kesilecek FETÖ üyesi memurların geri dönmesine engel olacak hükümler içermesi bekleniyor. Bu kararname ile FETÖ bağlantılı kişiler memurluktan çıkarılacak. Memuriyetten el çektirilenlerin dava açmasının ve yeniden göreve dönmesinin önüne geçilmesi amacıyla da bu KHK’da bir düzenleme yer alacak.

Hükümet, binlerce kişinin memuriyetten el çektirilmesiyle gündeme gelebilecek olası “sosyolojik ve siyasal” sıkıntıları önlemek amacıyla da bazı çalışmalar yapılıyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR