BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
ÖĞRETMEN

Öğretmenlerin norm kadro mağduriyetleri

4+4+4 sisteminin öğretmenler için olumsuz etkileri sürüyor.

MEMURLAR - Milli Eğitim Bakanlığında norm kadro fazlası öğretmenlerimizin atamaları yapılıyor… İl müdürlükleri norm kadro fazlası öğretmenlerin başvuru sonuçlarını açıklıyor.

4+4+4 eğitim sistemine geçiş sonrasında ortaya çıkan norm kadro fazlası sınıf öğretmenlerinin yanı sıra okul dönüşümlerinin yapılmasıyla eşleştirilme yapılan okullara kadroları verilen sınıf ve branş öğretmenlerimizin norm kadro sorunu devam ediyor.

Özellikle ilkokul ve ortaokulların bağımsız hale getirilmesi sonucunda branş öğretmenlerinin ortaokul , sınıf öğretmenlerinin ilkokullara kadrolarının verilmesinin akabinde neredeyse her okulda norm kadro fazlası öğretmenler oluştu.

Milli Eğitim Bakanlığının norm kadro yönetmeliğine göre branşında puanı en az olan öğretmen norm kadro fazlası oluyor. Ancak burada okul dönüşümlerinden sonra bir haksızlık meydana geliyor. Dönüşüme uğrayan okulların öğretmenleri de , eşleşme yapılan okula norm kadro fazlası olarak veriliyor. Daha sonra okullarımızın norm kadro belirlemesinde sonradan norm kadro fazlası gelen öğretmende normun içinde gibi gösterilip yeniden puanlamaya tabi tutularak , yıllardır aynı okulda çalışan öğretmeni norm kadro fazlası yapabiliyor.

4+4+4 eğitim sistemine geçiş ve akabinde okul dönüşümlerinden sonra norm kadro sorunu ortaya çıktı.

Ayrıca yine özellikle batı illeri başta olmak üzere birçok ilimizde yüzlerce norm kadro fazlası öğretmen oluşurken , bu öğretmenlerimizin kadrolarını yerleştirecek norm bulunmuyor. Bakanlığın ülke genelinde dönüşüm süreci tamamlandıktan sonra , öğretmen norm kadroları üzerine detaylı bir çalışma yapması gerekiyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR