BIST 10.644
DOLAR 32,17
EURO 35,09
ALTIN 2.520,42
ÖĞRETMEN

Öğretmenlere 4 saat ek ders ücreti!

Memur Sen ile toplu sözleşme masasına oturan Eğitim Bir Sen öğretmenlerin taleplerini sıraladı. Ek ders ücretlerinin öncelikli olduğunu belirten Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, öğretmenlerin nöbet görevleri için ek ders ücreti istedi.

Önceki yıl eğitim öğretim ve bilim hizmet kolu çalışanlarının ek ödeme mağduriyeti nedeniyle mutabakatsızlıkla sonuçlanan toplu sözleşmenin en önemli maddesi ek ödeme yerine Eğitim Bir Sen in öğretmen ve öğretim elemanları için özel hizmet tazminatına zam isteyeceği öğrenildi.

Toplu sözleşmede yetkili sendika olan Memur Sen ve Eğiitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer; öğretim elemanlarına 364TL üniversite ödeneği, öğretmenlere ek ödeme yerine 328 tl özel hizmet tazminatı isteyeceklerini açıkladı.

Ayrıca Genel Başkan Vekili ÖZER; Şeflere 109 Tl, tekniker,teknisyen memur ve hizmetli gibi kadrolarda bulunan çalışanlara 73 tl özel hizmet tazminatı istiyoruz dedi.

EĞİTİM BİR SEN'İN TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİ

-Okul yöneticilerinin 6 saat derse girme zorunluluğunun kaldırılması

-Derse hazırlık planı karşılığı 10 saatte 1 saat olarak verilen ilave ek dersin 6 saatte 1 saat olarak düzenlenmesi

-Pansiyonlu okullarda gece nöbeti ücretlerinin 8 saate çıkarılması

-Yüksek lisan ve doktora için artırımlı ek ders ücreti uygulamasında oranların yüksek lisanslar için yüzde 25, doktoralılar için yüzde 40 olarak düzenlenmesi

-İkili eğitim yapan okul yöneticilerine fazla mesailerine karşılık haftalık 2 saat olarak ödenen ek ders ücretinin 10 saate çıkarılması

-Sınav komisyon üyeliği ve sınav gözcülüğü görevlerinde her görev için 6 saate ek ders ücreti ödenmesi

-Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılan merkezi sistem sınavlarında görev alanlara en düşük 122 TL olacak şekilde görev ücretinin ödenmesi

-Okulların türlerine bakılmaksızın eğitim kurumu müdürlerine haftada 25 saat, müdür başyardımcılarına haftada 23 saat, müdür yardımcılarına haftada 20 saat, müdür yetkili öğretmenlere haftada 5 saat et ders ücreti ödenmesi.

-Öğretmenlerin nöbet görevleri için nöbet yerine getirdiği her güne karşılık 4 saat ek ders ücreti verilmesi.

-Toplu sözleşmeye müteakip 1 yıl içerisinde Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavı yapılmalı. En az beş yıl süreyle fiilen öğretmenlik yapmış olan yüksek lisans mezunlarına uzman öğretmen, doktora mezunlarına ise başöğretmen unvanı doğrudan verilmesi.

-Milli Eğitim'de denetim sisteminin birleştirilerek İl Eğitim Denetiimlerine Bakanlık Denetçilerine verilen Mali ve sosyal hakların aynısının verilmesi

-İLKSAN'da zorunlu üyelik uygulamasının kaldırılması

-Yardımcı hizmetli sınıfında çalışanların Genel İdari Hizmetleri sınıfına geçirilmesi

-Üniversitelerde çalışan 657 sayılı kanuna tabi personele de geliştirme ödeneği ödenmesi

-Araştırma görevlilerinin 1. dereceye yükselmelerinin sağlanması

-Öğretim elemanları hakkında sicil uygulamasının kaldırılması

-Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ve bağlı birimlerinde görev yapan personele iki aylık ücretleri tutarında ikramiye ödenmesi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR