BIST 10.226
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,50
ÖĞRETMEN

Öğretmenlere 24 Kasım'da ikramiye var mı?

TBMM Millli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık'ı ziyaret eden Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) öğretmenlerin sorunlarını masaya yatırdı.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) '5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü' dolayısıyla TBMM Millli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık'ı ziyaret etti.

Öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının şikâyet ve taleplerinden oluşan kapsamlı bir raporun sunulduğu görüşmede eğitim sistemi masaya yatırıldı.

EĞİTİMDE DE DEMOKRASİ ÇITASI YÜKSELİYOR!

Başbakan Erdoğan tarafından hafta başında açıklanan ‘Demokratikleşme Paketi'nin eğitim sisteminin demokratikleşmesine katkıda bulunduğunu ve bu adımların devamının gelmesini istediklerini kaydeden Gürkan Avcı, şunları söyledi;

Eğitim sistemiyle alakalı çok konuşulması, tartışılması ülkemizin ilerlemesine hizmet eder. Ülkemizde eğitimin gündemin birinci maddesi olmasını hayra alamet sayıyoruz.

 EĞİTİMİN RUHU ÖĞRETMENDİR…

Fakat unutmamamız lazım gelir ki eğitimin ruhu öğretmendir. Dünyada takriben 80 milyon öğretmen olduğu ifade ediliyor. Ülkemizde 800 bini aşkın öğretmen var. Öğretmenler tüm meslekleri yetiştiren bir meslek grubu. Öğretmenleri diğer tüm mesleklerden ayıran özelliklerden birisi de evrensellik unsurudur. Bu nedenle öğretmenlerine gereken değeri vermeyen bir ülke, öğretmenleri mutsuz bir dünya karanlıkta kalır, gülemez.

Bugün hem dünyada hem Türkiye'de küresel ekonomik ve mali krizler gerekçe gösterilerek öğretmenleriilgilendiren birçok hususta geri adımlar atılmaya başlanmıştır. Ekonomik tedbir ve tasarruf adı altında eğitime ayrılan bütçelerin azalması, öğretmen maaşlarının düşüklüğü, okulların ve eğitim sistemlerinin yapısına dönük yaz-boz müdahalelerin artması, çalışma şartlarının ağırlaştırılması, atanma ve görevde yükselme kriterlerinin esnetilmesi, iş güvencesi ve eğitimin piyasalaştırılması, sendikasızlaştırma, sarı-ideolojik sendikacılık, niteliksiz grev ve toplu sözleşme hakkı, siyaset yasağı gibi konularda olumsuz uygulamaları en büyük tehlikeler olarak görmekteyiz.

ÖĞRETMENLER EK İŞ YAPIYOR!

Dünya ülkelerinin çoğunda öğretmenlerin eline “yoksulluk sınırında” bir ücret geçiyor. Ülkemizde de öğretmenlerin büyük bölümü geçimlerini ikinci, üçüncü işlerle sağlamaya çalışıyor. İşportacılık, taksicilik, garsonluk gibi işler öğretmenlerin yaptığı ek işler açısından artık olağan görülmeye başlandı. Hükümetimizden öğretmenlik mesleğini onurlandırmalarını ve başta ücret ve özlük politikaları olmak üzere öğretmenliği tekrar seçkin bir meslek haline getirmelerini bekliyoruz.

 24 KASIM'DA İKRAMİYEMİZİ İSTİYORUZ.

18. Milli Eğitim Şurasında, tüm öğretmenlere her 24 Kasım öğretmenler gününde bir maaş tutarında ikramiye verilmesi yönünde sendikamızın çıkarttığı bir şura kararı vardır. Aradan 3 yıl geçti ve halen bir netice yok. Öğretmenlerimizin ikramiyelerinin 24 Kasımda ülkemizde kutlanacak olan ‘Öğretmenler Günü'ne yetiştirilmesini istiyoruz. Ayrıca eğitim kurumlarında yemek yemeyen eğitim çalışanlarına günlük 10 TL yemek yardımı yapılmasını istiyoruz. Servis hizmeti bulunmayan kurumlarda çalışan eğitimcilere günlük 5 TL ulaşım yardımı yapılmasını istiyoruz. Özellikle süreğen hastalığı ve rutin rahatsızlığı bulunan arkadaşlarımızın bütçesini zorlayan muayene katılım payı ve reçete bedeli katılım payı uygulamalarının da kaldırılmasını talep ediyoruz. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve vergi matrahlarının yükseltilmesi taleplerimiz var. Atanma, görevde yükselte ve terfilerde objektif, adaletli bir sistemin gözetilmesini istiyoruz.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR