BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Öğretmenim; 'İyi dersler'

8 Eylül'de okula yeni başlayan öğrencilerin oryantasyon dönemi ve 15 Eylül'de çalacak ders zili ile eğitim öğretim tüm heyecanı ile başlayacak.

Öğrenciler için daha ders zilleri çalmaya başlamadı. Fakat evlerde okulların açılmasına çokazbir süre kaldığı için, tatlı bir okul ihtiyaçlarını karşılamaya başlama süreci ha başladı, ha başlayacak. Öğretmenler için ise yaz tatili sona erdi. Öğretmenler 1 Eylül tarihi itibarı ile bu gün mesaiye başlıyor.

Okullarına dönen öğretmenler takvim gereği hemen “Sene başı öğretmenler kuruluna” katılacak. Ardından planlanan “mesleki çalışmalara” katılıp okulların açılmasına kadar, 2014-2015 eğitim öğretim yılını planlayacaklar.

Bu eğitim öğretim döneminde diğer yıllara oranla öğretmenlerin biraz daha fazla yer değiştirdiklerini söylesek yanılmış olmayız. İl içi, iller arası, özür grubu ve hâlen devam eden yöneticilerin yer değiştirmeleri sonucu okullardaki öğretmen kadrolarında bir hayli yenilenme söz konusu. Tüm bu sirkülasyona rağmen 8 Eylül’de okula yeni başlayan öğrencilerin oryantasyon dönemi ve 15 Eylül’de çalacak ders yılı ile eğitim-öğretim tüm heyecanı ile başlayacak. Öğretmenlerimiz ve okullarımız da bu maratona şimdiden hazırlanıyorlar. Öğretmenim; “İyi dersler.”

Ekrem Aytar'ın yazısının tamamını okumak için

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR