BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
ÖĞRETMEN

Öğretmene rotasyon ne zaman?

Müdürlerden sonra öğretmenler de zorunlu rotasyona uğrayacak. Düzenleme şubatta.

- MEB, son yllarda planladığı öğretmene rotasyon uygulamasını okul müdürleri ve TEOG uygulamalarının yoğunluğundan dolayı şubat ayına erteledi.

Özellikle merkezi okullarda öğretmenlerin yer değiştirme isteklerinde bulunmaması nedeniyle diğer öğretmenlerin atama-tayin konusunda sorunlar yaşamalarını önlemek amacıyla düşünülen zorunlu rotasyonu 2014 Eylül ayı içerisinde uygulamak için çalışmalar yürütmekte idi. Ancak son uygulamalarda oluşan trafik, öğretmen rotasyonunun 2015 Şubat ayına ertelenmesine neden oldu. uygulamaya konulacağı konuşuluyor.

MEB Öğretmene il içi rotasyon uygulamasını okul idarecilerinin takvim çalışmasının bitiminin arkasından uygulamaya koyacağı, idarecilikleri düşen ve üzerinden alınan ve yeni idareci olan öğretmenlerin branşlarının belirlenmesinin arkasından daha sağlıklı bir rotasyon uygulamak amacıyla şubat ayında gerçekleştireceği ifade edilirken öğretmene il içi rotasyonun kılavuzunun ve takviminin 2015 Ocak ayında yayımlanacağı ve öğretmen yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklik yapılarak rotasyonun ve bölge ayırımının detaylarının yayımlanacağı ifade ediliyor.

Öğretmenler ve idarecilerse özellikle öğretmen sayısının fazla olduğu ve bölgesel gelişmişlik farklarının çok değişken olduğu bir şehirde adil bir rotasyon uygulaması yapılacağı konusunda şimdiden oldukça endişeliler.

Yorumlar 7 Yorum
ÇOK OKUNANLAR