BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.447,65
ÖĞRETMEN

Ödevci öğretmene ‘sürgün’ 

ZONGULDAK’ta bir ilkokul da görev alan sınıf öğretmeni öğrencilerine çok ödev verdiği gerekçesiyle 'uyarma' cezası verilerek görev yeri değiştirildi. 

ZONGULDAK merkezde ki Ahmet Erdoğan İlkokulu’nda sınıf öğretmeni öğrencilerine çok ödev verdiği ve bu ödevleri yapmak zorunda bıraktığı için görev yeri değiştirildi. 

Memurlar.net’te yar alan habere göre Melda Taştan hakkında 30 Nisan 2014 tarihnde 4 velinin şikayeti üzerine soruşturma açıldı. İlkokul 2.sınıf öğretmeni olan Melda Taştan hakkında ifadeleri alınan veliler, öğrencilere fazla ödev verdiğini ve baskı oluşturduğunu belirttiler. 

MÜFETTİŞ’TEN SÜRGÜN CEZASI 

Soruşturma sonunda müfettiş öğretmen için "Öğrencilere çok ev ödevi verdiği, ögrenci ve velilerin bunları yapmakta zorlandığı, yoruldukları, öğrenci ve velilerin baskı altında kaldığı, öğrencilerin değerlendirme kağıtlarına onları rencide edici yazılar yazdığı, öğrenciler arasındaki bireysel farklılıkları gözetmeden velilere, diğer öğrencilerle ilgili açıklamalarda bulunduğu, öğrenci ve velilerle iyi diyalog kuramadığı, öğrencilerin eğitimlerini mevzuatına ve programlara uygun olarak pedagojik formasyonu kullanarak veremediği" yönünde rapor hazırladı. 
Ardından Melda Taştan, Zonguldak Merkez’e 20 km uzaklıktaki başka bir belde de bulunan Amelebirliği İlkokulu'na atandı.  

DAHA ÖNCE Kİ SİCİLLERİ ‘İYİ’ VE ‘ÇOK İYİ’ 

Önceki yıllara ait sicil notları 'iyi' ve 'çok iyi' olan Melda Baştan, 4 Eylül 2014'te Zonguldak İdare Mahkemesi'nde, 'atamanın iptali' istemiyle dava açtı. Mahkeme, 30 Haziran 2015'te öğretmeni haklı bularak kararın iptaline karar verdi.  

MAHKEME ÖĞRETMEN LEHİNDE KARAR VERDİ AMA UYGULANMADI 

Mahkeme kararında "Soruşturmadaki davranış ve eylemleri ile davacının öğrencilerin başarısı için onları ve velilerini çalışma ve çalıştırmaya sevk edici beyanlarda bulunduğunun görüldüğü, ayrıca davacının gerek öğrencileri gerekse velileri rencide ettiğine, küçük düşürdüğüne ve öğrencilere şiddet uyguladığına ilişkin somut bilgiye rastlanmamıştır. Verilen uyarma cezasının tek başına davacının görevden alınmasını gerektirecek nitelik ve ağırlıkta bulunmaması karşısında, önceki yıllara ait sicil notları 'iyi' ve 'çok iyi' düzeyde belirlenen davacı hakkında tesis edilen işlemde kamu yararı ve hizmet gerekleri yönünden hukuka uyarlık görülmemiştir. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline karar verilmiştir" denildi. 
 
Mahkeme kararının uygulanmayarak eski göre yerine dönemeyen Melda Baştan, 5 Ocak tarihinde valiliğe bir yazı yazdı. ‘0 yıllık öğretmen mahkeme kararının uygulanmasını bekliyor. 
 

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR