BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
SAĞLIK

O hastalık için en erken randevu 2 yıl sonra

Son yıllarda hızla yayılan obezite hastalığından ameliyatla kurtulmak isteyenlerin yoğunluğu sebebiyle Eğitim ve Araştırma Hastanelerindeki randevu listeleri doldu. Hastalara “2017’de gelin” deniliyor.

MEMURLAR - Antalya Eğitim ve araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. nurullah Bülbüller, yoğunluktan 2015-2016 aşırı kilo ameliyat randevularının kısa sürede dolduğunu ifade etti.

250 İLA 300 HASTA SIRA BEKLİYOR

Fazla kalorili beslenme, düzensiz yaşamın tetiklediği hastalığın engellenemez hâle geldiğini söyleyen Bülbüller, “Problem, öldürücü şişmanlık derecesine yaklaşıyor” uyarısında bulundu. Her hastanın ameliyata alınmaması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Bülbüller, “Diyet, egzersiz ve ilaçla tedavi olamayanlara cerrahi müdahale öneriyoruz. Tabii son çare olarak” dedi.

Bugüne kadar 500’e yakın operasyon yapıldığını söyleyen Bülbüller, Türkiye’nin dört bir yanından hastaların antalya’ya geldiğine de dikkat çekti. Üç cerrah olarak haftada 6-7 operasyon gerçekleştirdiklerini belirten Bülbüller, “250 ila 300 hasta sıra bekliyor” bilgisini verdi.

HER İSTEYEN BIÇAK ALTINA YATAMIYOR

Ameliyat öncesi hastaları ayrıntılı tetkike tabi tuttuklarının altını çizen Bülbüller, “Rastgele veya hastamız ameliyat istedi diye bu operasyonları gerçekleştirmiyoruz. ağır sorumluluk çünkü” diyerek hassasiyetini dile getirdi.

Mide kelepçesi terk ediliyor

Doç. Dr. Nurullah Bülbüller, obezite cerrahisinde kullanılan yöntemleri de şöyle açıkladı: “İlki mide kelepçesi. ama bunda son yıllarda bazı sorunlar yaşandı. Bu sebeple uygulamadan kalkıyor. Tüp mide yönteminde ise midenin yüzde 80-85 kısmı çıkartılıyor. En çok tercih edilen ve başarı sağlanan teknik bu.”

Popstar yarışmacısı ameliyattan çıkamadı

İbrahim Tatlıses ve Deniz Seki’nin de jüri üyesi olduğu Popstar yarışmasına 2007’de katılan adanalı piyanist Fatih Besler, mide fıtığı şikâyetiyle gittiği hastanede, mide küçültme ameliyatı yapıldıktan sonra hayatını kaybetti.

“EŞİMİ DOKTORLAR ÖLDÜRDÜ”

Bir çocuk babası Fatih Besler’in hanımı İstem Besler, “Eşim kendisiyle barışıktı, kilo sorunu yoktu. Doktor ameliyat için 10 kilo vermesi gerektiğini bunu da midesine kelepçe takarak yapabileceğini söyleyip eşimi ikna etmiş. ameliyata girdi, bir saat, iki saat, üç saat geçti, çıkmadı. Bize hiç gösterilmedi. Sonra öldüğünü öğrendik. Doktorlar öldürdü. Oğlumu babasız bıraktılar” diye gözyaşı döktü.

73 YAŞINDA UZMAN

Ameliyata 73 yaşındaki anestezi uzmanının girdiğini iddia eden Besler, “ameliyat öncesi anestezi uzmanı genç bir doktordu. ancak ameliyata 73 yaşındaki bir anestezi uzmanı girmiş. 73 yaşında doktor olur mu?” diye konuştu. Aile doktordan şikayetçi oldu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR