BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.507,26
GÜNCEL

Numan Kurtulmuş'tan flaş OHAL açıklaması

Darbe girişimi sonrası Türkiye'de dün akşam OHAL ilan edildi. OHAL kararı sonrası bugün Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. urtulmuş özellikle OHAL ilanı ile ilgili çarpıcı değerlendirilmelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Amacımızı olağanüstü hali mümkün olduğu kadar kısa tutmaktır. İnşallah 3 aya kadar dahi gerek kalmadan, 1-1,5 ay içerisinde işimizi bitirip bu süreci, atmamız gereken adımları atarak tamamlarız ve Türkiye tamamıyla normale dönmüş olur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, darbenin püskürtüldüğünü ancak bundan sonra, "korkulu rüya görmektense uyanık olmak evladır" anlayışıyla hareket edileceğini belirtti.

Bütün medya kuruluşlarına bu süreçteki tutumlarından dolayı teşekkür eden Kurtulmuş, "Vicdani, insani bakımdan, vatanseverlik açısından Türk medyası büyük bir sınavı başarıyla vermiştir. Hiç tereddüt etmeden hatta hükümete karşı olan, hükümetle arasında problem olan yayın kuruluşlarımız dahi demokrasiye, halkın iradesine sahip çıkmıştır. Milletimize şükran borçluyuz. Eğer milletin cesareti ve feraseti olmasaydı, bugün belki hayatta olmayacaktık. Öyle anlaşılıyor ki başta Sayın Cumhurbaşkanımızı fiilen ortadan kaldırmaya teşebbüs eden bir girişimle karşı karşıyaydık" diye konuştu.

OHAL ilanına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, şunlar kaydetti:

"Amacımızı olağanüstü hali mümkün olduğu kadar kısa tutmaktır. İnşallah 3 aya kadar dahi gerek kalmadan, 1- 1,5 ay içerisinde işimizi bitirip bu süreci, atmamız gereken adımları atarak tamamlarız ve Türkiye tamamıyla normale dönmüş olur.

Türkiye, geçen yıl 20 Temmuz'dan bu yana 2 terör örgütü, PKK'nın ve DAEŞ'in son derece yoğun saldırısı altındadır. Şimdi bunlardan daha büyük bir tehlike arz eden ve onlardan farklı olarak kamu kurum ve kuruluşlarının içine, her yere sirayet etmiş olan bir ve artık bazı saflar diyordu 'bunlar nasıl terör örgütü ilan ediyorsunuz silahları mı var?' Evet milletten gasp ettikleri uçakları, helikopterleri, tankları, ağır silahları olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Şimdi böyle bir örgütle de eş zamanlı mücadele etmek mecburiyetindeyiz. Dolayısıyla burada çok hızlı karar almak, çok seri hareket etmek durumundayız. Devletin işleyişini ve etkinliğini artırmak mecburiyetindeyiz. Onun için bir OHAL uygulamasına ihtiyaç olduğu ortaya çıktı ve bu karar alındı."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR