BIST 10.225
DOLAR 32,22
EURO 34,65
ALTIN 2.394,16
ÖĞRETMEN

Norm fazlası öğretmenler atansın!

Öğretmenlerin atanamama çilesi bitmiyor. Atama sorunları, özür durumu, il emri derken, şimdi sırada norm fazlası öğretmen atamaları var. Atamalarla ilgili klavuz hazır.

Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, norm fazlası öğretmenlerle ilgili işlemler, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesine göre yapılmaktadır.

Norm fazlası öğretmenlerin atamalarında öncelikle özür durumları ve tercihleri dikkate alınarak bulundukları il ve ilçelerdeki eğitim kurumlarına yerleştirilmeleri sağlanacak. Tabi hizmet puanı da bu atamalarda etkili olacak. Tercihte bulunmayanlar ise 5. fıkraya göre resen atanacaklar.

Norm Kadro Fazlası/İstihdam Fazlası Öğretmenlerin Yer Değiştirme Başvurusu hakkında Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Norm ve istihdam fazlası konumundaki öğretmenlerin ihtiyaç bulunan kadrolara ataması için kılavuz hazırlamış ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Yer Değiştirme Formu oluşturmuştur.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR