BIST 10.278
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.448,03
GÜNCEL

Nerede oy kullanacaksınız?

2015 genel seçimlere çok az bir süre kaldı. 7 Haziran' da tüm ülke sandık başına gidiyor. Peki oyunuzu nerede kullanacaksınız?

YSK  bu yıl düzenlediği yeni bir sistemle, seçmenlerin TC kimlik numarasıyla nerede seçime gireceklerini öğrenmelerini sağlıyor. YSK' nın yeni sistemi, seçmen sorgulama ve sandık sorgulama oldukça kolaylaştırmışa ve Nerede Oy Kullanacağım sorusuna pratik bir cevap vermişe benziyor.
 
Genel seçimlerde Nerede Oy Kullanacağım? Milyonlarca vatandaş, bu sorunun cevabını almak için artık YSK' nın yeni sisteminden yararlanıyor. Vatandaşın seçimlerde nerede oy kullanacağını öğrenmesi yeni sistemle artık çok kolaylaştı. YSK, vatandaşların rahatlıkla nerede oy kullanacaklarını öğrenmeleri için bir sistem geliştirdi. Bu sistemle, vatandaşlar nerede oy kullanacaklarını rahatlıkla öğrenebiliyorlar. TC. kimlik numarasıyla giriş yapılan site; sandık sorgulama, seçmen sorgulama ve Nerede Oy Kullanacağım gibi sorulara cevaplar sunuyor.


Yurtdışındaki Türk Vatandaşları 2015 Genel Seçimlerinde Nasıl Oy Kullanacak?

Almanya, Hollanda, İngiltere,Belçika gibi ülkelerde yaşayan Türk vatandaşlarının nasıl oy kullanacakları merak konusuydu. Bakanlık bu konuda gerekli organizasyonu yaptı ve gurbetçi vatandaşların oy kullanma işlemleri 8 Mayısda başladı. Yurtdışında yaşayan vatandaşlar 8 Mayıs, 31 Mayıs tarihleri arasında en yakın konsolosluklara giderek oylarını kullanabilirler. Ancak her ülkede bu tarihler aynı değil. Ayrıca yurtdışından başvuru yapan seçmenler 8 Mayıs/7 Haziran dönemleri içinde gümrüklere giderek de oy kullanabilecekler.
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR