BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
EMEKLİ

Ne zaman emekli olurum emeklilik yaş hesaplama

'Emeklilik yaş hesaplaması nasıl yapılır' sorusu emekli olmayı bekleyenlerin kafasındaki en büyük soru.... Ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde artık emeklilik adayları emeklilik yaşlarını kolayca öğrenebiliyor...

'Ne Zaman Emekli Olurum’ uygulaması, vatandaşların kafasındaki soru işaretlerini yanıtlıyor. ‘Ne Zaman Emekli Olurum’ uygulamasını kullanarak hesaplama yapabilmek için, hangi kuruma bağlı olarak çalıştığınız önemli. Detaylar haberimizde...

Çünkü her kurumun emeklilik şartları farklı olabilmektedir. Bu kurumlar ise, SGK çatısı altında toplanan, SSK (4A), BağKur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumları.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

‘Ne Zaman Emekli Olurum’ uygulamasını kullanmaya başlamadan önce, kişisel durumlarınızı, erken emeklilik, yaş şartı, maluliyet durumu gibi bilgilerinizi sisteme girmelisiniz.

SSK VE BAĞKURLULAR İÇİN EMEKLİLİK YAŞ HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Daha sonra hangi kuruma bağlı olarak çalışıyorsanız o kuruma göre hesaplama yapabilirsiniz. SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı kurumlarının her birinin farklı hesaplama şekilleri var. Fakat bu üç kurumun da, emeklilik hesaplama için kullanım şekilleri benzerlik gösterir.

EMEKLİLİK YAŞ HESAPLAMASINDA PRİM GÜNLERİNİZE DİKKAT EDİN!

Bu uygulamada hesaplama yapabilmek için, doğum tarihi, işe giriş tarihi, ilk tescil tarihiniz ve prim günlerinizi uygulamada yer alan gerekli bölümlere yazınız. Fakat bu uygulamada 3 ayrı tarih baz alınarak hesaplama yapılmaktadır. Bu tarihler, ilk kez sigortalı olarak işe başlama tarihinize göre 08.09.1999 tarihi ve öncesi, 08.09.1999 ile 01.05.2008 tarihi sonrası şeklinde hesaplanmaktadır.

4B BAĞKUR'A TABİ EMEKLİLİK YAŞ HESABI

BAĞKUR kurumunda işleyiş diğer kurumlardan farklıdır. BAĞKUR’ a bağlı olarak çalışanlar kendi primlerini kendileri ödemek durumunda. 4B (BAĞ-KUR) ‘Ne Zaman Emekli Olurum’ uygulamasını kullanarak, ilk olarak emeklilik türünüzün ve eğer varsa özel durumlarınızın bilgisini sisteme aktarınız. Son olarak  ‘Gönder’ seçeneğine tıklayınız. Böylece, ne zaman emekli olacağınızı gerçeğe en yakın tarih şeklinde öğrenebilirsiniz.

HİZMETE BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHLERİNİZİ HATASIZ OLARAK SİSTEME AKTARIN

Bu uygulama aracılığı ile hesaplama yapabilmek için ilk olarak, sigortalı olarak hizmete başlangıç ve bitiş tarihi bilgilerinizi sisteme aktarınız. Ardından doğum tarihiniz ve cinsiyetinizi sisteme giriniz ve eğer maluliyet ve erken yaşlanma gibi durumlarınız varsa bunları da sisteme giriniz. Son olarak ekranda bulunan ‘Diğer Bilgiler’ kısmında yer alan bilgileri de girip ‘Gönder’ seçeneğine tıklayınız. Böylece hesaplama işleminiz tamamlanmış olur.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR