BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,04
ÖĞRETMEN

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okullara öğrenciler için talimat!

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Danıştay'ın tartışmalı 'Andımız' kararının ardından Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla okullara bir genelge göndererek "Andımız okutulmasın" talimatı verdiği iddia edildi.

DANIŞTAY’ın 2013’te kaldırılan ‘Andımız’ın okullarda  tekrar okutulması yönünde aldığı kararına MEB itiraz etmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin itiraz başvurusundaki bazı ifadelere yönelik sert tepkisinin ardından geri çekilen itiraz dilekçesinin yenisinin Danıştay'a hala verilmediği belirtiliyor. Bu süreçte MEB, okullardaki olası 'Andımız' tartışmanın önüne geçilmesi için okullana bir genelge gönderdi.

ANDIMIZ OKUTULMASIN... Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, MEB il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla okullara gönderdiği genelgede ‘Andımız’ın  okunmaması istendi. Danıştay’ın kararının andı okutmak yönünde olduğu hatırlatılan genelgede şöyle dendi: 

MEVCUT UYGULAMANIN DIŞINDA... “Ancak yargı sürecinin tamamlanmamış olması ve Milli Eğitim Bakanlığımızca herhangi bir emir gelmediği sürece, hepimizin ortak hassasiyeti olan Andımız ile ilgili olarak, okullarda öğretmenleri ihtilafa düşürecek, polemik oluşturacak konuşmalardan kaçınılması ve konu ile ilgili mevcut uygulamanın dışında herhangi bir uygulama yapılmaması hususunu bilgilerinize rica ederim.” 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR