BIST 10.166
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.399,68
İŞÇİ

Mevsimlik işçilere kadro müjdesi!

Şeker-İş Burdur Şube Başkanı Onay, mevsimlik tarım işçilerine kadro istedi.

Türkiye Şeker Sanayii İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Burdur Şube Başkanı Mustafa Onay, AKP'li İl Başkanı Ömer Bütüner'den Burdur Şeker Fabrikası'na alınacak kadrolu 42 işçinin mevsimlik işçilerden seçilmesini istedi.

Şeker- İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Onay ve Burdur Şeker Fabrikası'nda çalışan mevsimlik işçiler, Ak Parti İl Başkanı Ömer Bütüner'i ziyaret etti. Tarım ve sanayi entegrasyonu açısından stratejik önem arz eden ve dünya ülkeleri tarafından korunup, desteklenen şeker sanayi endüstrisinin üretim aşamasında yıllardır süregelen büyük bir kalifiye eleman ve kadro sıkıntısı yaşadığını söyleyen Şube Başkanı Onay, "Kadroların yetersizliği ve bir türlü çözüme kavuşmayan kadro sıkıntısının had safhaya ulaşması nedeniyle ağırlaşan çalışma koşulları da göz önüne alındığında bu durum asıl faaliyetlerin yürütüldüğü bölümlerde üretimin devamlılığını tehdit eder hale gelmiştir" dedi.

Şeker üretimi alanında personel yetiştirecek bir kurum bulunmadığından üretim aşamasında yer alabilecek nitelikli personelin ancak şeker sanayi bünyesinde yetiştirilebildiğini vurgulayan Onay, "Fabrikamızın ihtiyacı olan personelin dışarıdan KPSS ile temin edilmesi durumunda, kadrolu olarak işe başlatılacak bu işçilerin bugün itibariyle yevmiyeleri 101.80 lira olacaktır. Şeker- İş Sendikası 25'nci dönem toplu iş sözleşmesiyle 'geçici işçilerimize kadro verilmesi durumunda almakta oldukları günlük ücretlerine bakılmaksızın daimi kadroya geçirildikleri tarih itibariyle 72.23 lira uygulanır' ibaresi bulunmaktadır. Dışarıdan eleman alınması halinde ek bir maliyet getirecektir. Sanayimize gerekli kadroların tahsisi ve bu kadroların geçici işçi statüsündeki üyelerimizden atama yapılması, çalışma barışının ve işyerlerimizde huzurun sağlanmasına da büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

İl Başkanı Ömer Bütüner de sorunun çözümü noktasında çalışacaklarını anlatırken, "Bu sorunun çözümü için iyi niyetli bir şekilde katkı sunacağım. Kişisel kanaatim bu arkadaşların kadroya geçirilmiş olması daha mantıklı bir çözümdür" şeklinde konuştu.

Şeker- İş Şube Başkanı Mustafa Onay ayrıca taleplerini içeren dosyayı İl Başkanı Ömer Bütüner'e sundu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR