BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
GÜNCEL

Metro saldırganı için flaş karar! Saldırdığı kadından şikayetçi oldu!

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda yolculara ve bir kadına bıçakla saldırarak dehşete düşüren küfürler savuran saldırgan Emrah Yılmaz için savcı tutuklama talep etmişti. Karar açıklandı.

Kadıköy metrosunda elinde bıçakla anne ile kızına tehdit ve hakaretler savuran şüpheli Emrah Yılmaz çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Emrah Yılmaz, "Silahla tehdit", "Basit yaralamaya teşebbüs" ve "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından tutuklandı.

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda dün akşam saatlerinde E.Y. ile Nilgün Mihdiye Damgacı arasında tartışma çıktı. E.Y. isimli şahıs tartıştığı kadına ve o esnada yanında bulunan kızı Senanur Damgacı'ya bıçak çekerek hakaretler savurduktan sonra olay yerinden uzaklaştı. Gece saat 02.30 sıralarında polis ekiplerince yakalanan E.Y.'nin kullanmak için uyuşturucu madde bulundurma, uyuşturucu madde ticareti, kasten yaralama, tehdit hakaret, kişi hürriyetinden yoksun kılma, mala zarar verme suçlarından toplamda 20 adet suç kaydı olduğu ortaya çıktı. 

Emniyette kadından şikayetçi oldu: Akıl almaz savunma!

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda dün akşam saatlerinde Senanur Damgacı'ya elinde bıçakla tehditler savuran saldırgan Emrah Yılmaz'ın (32) emniyette verdiği ifadede kadından şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

Yılmaz'ın evinde bulunan ekmek bıçağını biletmek için yanına aldığını söylediği, maskesiz gördüğü bir yolcuyu maske takması yönünde uyardığı sırada tanımadığı Semanur Damgacı ve annesinin kendisine hakaret ettiğini söylediği öğrenildi. Damgacı'nın kendisine döner tekme attığını öne süren şüpheli Yılmaz, "50-60 kişi üzerime geldiği için kendimi kurtarmak için bıçak gösterdim" diyerek suçlamayı kabul etmedi.

Poşetin yırtılması sonucu bıçağı gazete kağıdına koyarak pantolonunun arka cebine koyduğunu ifade eden Yılmaz, metroda karşısında oturan kadının maskesini takmadığını gördüğünü, maske takması yönünde uyardığını ve kadının kendisine kızgın bir şekilde karşılık verdiğini iddia etti.

Bana döner tekme attı

Astım hastası olmasına rağmen kendisinin maske taktığını kadına söylediğini belirten şüpheli Yılmaz, olayla ilgisi olmayan ve ismini bilmediği başka bir kadının ve annesinin kendisine bağırdığını ve hakaret ettiğini öne sürdü. Tartışmanın büyüdüğünü, metrodaki diğer insanların kendilerini ayırdığını ifade eden Yılmaz'ın "Bu sırada genç bayan bana döner tekme attı, tekme karnıma geldi. Araya girenler beni tutmuş olduğu için ben karşılık veremedim" dediği öğrenildi.

Kadından şikayetçi oldu

Suçlamayı kabul etmediğini, kimseye hakaret etmediğini, kimseyi tehdit ve darp etmediğini iddia eden Yılmaz, kendisine darp ve hakaret edildiğini söyleyerek Semanur Damgacı ve Nilgün Damgacı'dan şikayetçi olduğunu söyledi.

Anne ve kızı güvenliklerden şikayetçi oldu

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda bıçaklı bir şahsın saldırısına ve hakaretlerine maruz kalan kadın ile annesinin emniyetteki ifadelerine ulaşıldı. Bıçaklı E.Y.’nin saldırısına uğrayan genç kadın, “Üzerime yürüdü ve benim karnıma tekme attı. Bize doğru bıçağı salladı” dedi. Saldırının hedefi olan genç kadının annesi ise “Bu şahıs trene bıçakla nasıl girdi, bunun araştırılmasını istiyorum” dedi.

Damgacı, "Güvenlikler neden müdahale etmedi?" sorusuna ilişkin de şöyle konuştu:

"Güvenlik görevlilerini megafonla çağırdılar. Ancak hiçbir şekilde gelmedi. Adam indi ve kapı kapandı. Kapı kapandıktan sonra cevap geldi. Metro seyir halindeyken güvenlik görevlisi yanımıza geldi. Ancak niye saklandı anlamıyorum, görevini suiistimal ettiğini şikayet ettim. Bu insanlara gerekli donanım verilmediği için de ilgilileri şikayet etmeyi düşünüyorum."

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR