BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Çok sayıda il için kritik uyarı

Meteoroloji'den son dakika açıklaması geldi. Çok sayıda il için kritik uyarı yapıldı. Bugün birçok ilde görülen şiddetli yağışlar önümüzdeki günlerde de kadar devam edecek. Çok kuvvetli olacak. Sağanaklar Akdeniz'den Batı Karadeniz'e kadar yurdun farklı yerlerinde hafta boyu görülecek. İşte yeni haftanın hava durumu...

Meteoroloji'den flaş uyarılar art arda geldi. Herkes yurt genelinde hava durumu nasıl olacak sorusunun cevabını beklerden 5 bölge için son dakika açıklaması geldi. Beklenen yağışlar öğleden sonra kuvvetli şekilde etkili olacak. İşte detaylar...

Meteoroloji'den peşe peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Haziran'ın son haftalarında ülke genelinde yağışlar devam ederken herkes hava durumunu merak ediyor. Peki yağışlı hava ne kadar devam edecek? Gelen son dakika haberine göre; 5 bölge için uyarı yapıldı.

Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Zonguldak ve Düzce çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanaklı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, öğle saatlerinden sonra Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Eskişehir ve Bolu çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde İstanbul Anadolu Yakası ve Kocaeli çevrelerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin batısının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile Zonguldak ve Düzce çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji’nin tahminlerine göre yeni hafta yurdun birçok şehrinde yağışla başlayacak. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi’nin iç kesimleri yağışlardan ciddi şekilde etkilenecek. Hafta ortasından sonra sağanak yağış etkisini kaybedecek, hava sıcaklıkları yükseliş yaşayacak. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR