BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Meteoroloji uyardı kar geliyor!

Hava durumu meteorolojinin açıklamasına göre ülkemiz genelinde hava durumu nasıl olacak? Şiddetli lodosun etkili olduğu İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? İşte hava durumu ile ilgili son durum..

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Erzurum, Bingöl, Muş ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara'nın kuzeyi, Çankırı, Erzurum, Muş ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, İzmir'in iç kesimleri, Manisa, Kütahya, Antalya'nın iç kesimleri, Yozgat, Giresun, Adana'nın kuzeyi ve K.Maraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU YENİ UYARI

İstanbul hava durumu için yeni uyarı. Parçalı ve çok bulutlu, Edirne’nin akşam saatlerinden sonra, İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nin öğle saatlerinden itibaren olmak üzere bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar doğusunda (Yalova, Kocaeli ve Sakarya) kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Trakya'da yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

5 günlük İstanbul hava durumu raporu

ANKARA HAVA DURUMU KAR GELİYOR

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) ilk saatlerden itibaren Bartın, Bolu, Düzce, Karabük ve Zonguldak çevrelerinin, sabah saatlerinden itibaren Ankara ve Çankırı çevrelerinin, öğle saatlerinden itibaren ise Kırıkkale çevrelerinin yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı bölge genelinde 2 ila 4 derece artacağı bekleniyor.

Ankara 5 günlük hava raporu

HAVA SICAKLIĞI

Marmara ve Batı Karadeniz'de 3 il 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve güneybatı, gece saatlerinde Kıyı Ege'de batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuzey, iç ve batı kesimlerde kuvvetli (30-60 km/s)olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, İzmir'in iç kesimleri, Manisa, Kütahya, Antalya'nın iç kesimleri, Yozgat, Giresun, Adana'nın kuzeyi ve K.Maraş çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı( ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

SOBA VE BACA GAZI KAYNAKLI ZEHİRLENMELERİ

Kuzey, iç ve batı kesimlerde rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden muhtemel soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; kuzey, iç ve batı kesimlerde güney ve güneybatı (Lodos), gece saatlerinde Kıyı Ege'de batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ülkede 5 günlük hava durumu raporu 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR