BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Mescit vaadi ile okul seçimini kazandı

Mardin Gelinkaya Ortaokulu'nda yapılan okul temsilciliği seçimini, okulda mescit yaptırma vaadinde bulunan 7'inci sınıf öğrencisi Ahmet Can Aksöz kazandı.

MEMURLAR- Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Gelinkaya beldesindeki Gelinkaya Ortaokulu’nda okul temsilciliği seçimi yapıldı. Seçimler, YSK’nın genel ve yerel seçimlerde uyguladığı kurallara göre yapılırken, seçimlerde oy pusulalarından, sandık kurulları ve tercih mührüne kadar her ayrıntı düşünüldü. Her dönemin kendi temsilcisini belirlediği ön seçimin ardından okul temsilciliği için 8’nci sınıf öğrencisi Bünyamin Toprak, 8’nci sınıf öğrencisi Mehmet Gökduman, 7’nci sınıf öğrencisi Ahmet Can Aksöz ve 6’ncı sınıf öğrencisi Fatih Barış yarışa girdi. Okulun panolarına kendilerini ve vaatlerini anlatan afişler asan aday öğrenciler, bir hafta boyunca sınıfları ziyaret ederek öğrencileri ikna etmeye çalıştı.

OKULUN ÖĞRENCİSİNDEN OKULA MESCİT SÖZÜ

Aday öğrenciler yapacaklarını anlatırken, 7’nci sınıf öğrencisi Ahmet Can Aksöz, seçilmesi durumunda okula mescit yapma sözü verdi. Propaganda sürecinin tamamlanmasının ardından da okulda seçim yapıldı.

Öğrenciler okulun bilgisayar laboratuvarına giderek burada kurulan sandıklarda oylarını kullandı. 4 öğrencinin aday olduğu seçimde 200 öğrenci oy kullandı. 90 oy alan ve arkadaşlarına seçildiği takdirde mescit yaptıracağı sözünü veren Ahmet Can Aksöz seçimi kazandı. Diğer adaylardan Bünyamin Toprak 38, Mehmet Gökduman 57 ve Fatih Barış 15 oy aldı.

OKUL MÜDÜRÜ: MESCİT AÇILMASINDA SAKINCA YOK

Öğrencilere demokratik gerçek bir seçim ortamı yaşattıklarını ifade eden Okul Müdürü Murat Bilgin, temsilciliği seçimini kazanan öğrencinin mescit vaadinde bulunduğunu söyledi. Öğrencinin babasının da bu konuda kendisine destek sözü verdiğini belirten Bilgin, yeni çıkan yönetmelikle okullarda müsait olması durumunda bir mescit açılmasında sakınca olmadığını söyledi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR