BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
MEMUR

Memurların harcırahı nasıl ödenir?

Memurların harcırah tutarları düşük miktarlı belirlendiği için daha sonra ortaya çıkan mağduriyetler gideriliyor.

Memurların harcırah tutarları genel olarak düşük miktarda belirlenir. Bu nedenle bazı düzenlemelerle ortaya çıkan mağduriyetler gideriliyor.

2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun H Cetveli'nde; gündelikler belirlenerek bu gündeliklerin hangi hallerde artırımlı olarak deneceği belirlenir.

Buna göre, 6245 sayılı Harcırah Kanunu'nun 33'ncü maddesinin (b) fıkrasına göre yatacak yer temini için ödenecek ücretlerin hesabında gündeliklerinin yüzde 50 artırımlı miktarı, (d) fıkrasına göre yapılacak ödemelerde ise görevlendirmenin ilk 10 gün için gündeliklerinin yüzde 50 artırımlı miktarı, takip eden 80 gün için gündeliklerinin yüzde 50 si, müteakip 90 gün için ise gündeliklerinin yüzde 40'ı esas alınır.

YURTİÇİNDE YER TEMİN EDENLERE GÜNDELİKLERİNİN TAMAMI VERİLECEK

6245 sayılı Kanun'un 33/d bendinde; Bu kanun hakimlerine göre gündelik denenlerden (b) fıkrasına göre gündelik ödenenler hariç yurt içinde yatacak yer temini için dedikleri ücretleri belgelendirenlere, belge bedelini aşmamak üzere gündeliklerinin tamamına kadar olan kısmı ayrıca denir hükmüne yer verildi.

Denetim elemanları dışındaki memurların H Cetveli'nde belirlenen gündelikleri kadar yatacak yer temini için dedikleri ücretleri belgelendirenlere, belge bedelini aşmamak üzere deniyor. Ayrıca, görevlendirmenin ilk 10 gün için gündeliklerinin yüzde 50 artırımlı miktarı, takip eden 80 gün için gündeliklerinin yüzde 50 si, müteakip 90 gün için ise müstehak oldukları gündeliklerinin yüzde 40'ı esas alınmaktadır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR