BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,74
ALTIN 2.444,47
MEMUR

Memurlara ikramiye müjdesi! 

İkramiye almak için yaş şartına takılan memurlara müjde! Yeni başlatılan çalışma ile ikramiye de yaş şartının kaldırılması planlanıyor! 

Artık memurlar ikramiye için beklemeyecek. Memurların ikramiye alması için konulan yaş şartının kaldırılması için çalışmalara başlandı! 

Takvim’de yar alan bir habere göre memurların ikramiye de yaş şartına takılmaması içim işlemler başladı. Erkek memurlar 25 yıl, kadın memurlar ise 20 yılını doldurunca emekliye ayrılıyorlar, emekli ikramiyeleri de emekli aylığı bağlanınca veriliyordu. 1999 yılında yapılan düzenleme ile ikramiye alabilmek için emeklilik süresinin yanında yaş sınırı da getirilmişti. 


EMEKLİ MAAŞI BAĞLANMADAN İKRAMİYESİ 

Memurlar hizmet sürelerini doldurduktan sonra, emekli maaşları yaşı doldurduklarında bağlanıyor, ikramiye için de bu tarihi bekliyorlardı.  
Getirilmesi planlanan yeni düzenleme ile memur 15 yılı doldurup kendi isteği ile ayrılır ve 61 yaşına kadar çalışmadan beklerse ikramiye alabiliyor.

8 Eylül 1999'dan önce çalışmaya başlayan işçilerden, 15 yıl sigorta ve 3600 gün primi olanlar ise kıdem tazminatı alarak işinden ayrılabiliyor. Bunun için, SGK'dan 'kıdem tazminatı alabilir' yazısını işverene ibraz etmesi yeterli oluyor.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR