BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.411,65
MEMUR

Memurlara '30 yıllık emeklilik ikramiyesi' müjdesi

Memurlara emeklilik ikramiyesi müjdesi... Danıştay 30 yıldan fazla süreler için emeklilik ikramiyesi verilmesine dair idare mahkemesi kararını onadı.

Danıştay, 30 yıl ve daha fazla hizmet süresi bulunan memurlara emeklilik ikramiyesi verilmesine dair mahkeme kararını onadı.

07/01/2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Anayasa Mahkemesi kararına göre, emeklileri sevindirecek bir karara imza atılmış; 30 yılı aşkın hizmeti bulunan emeklilerin hak ettiği ikramiyeyi almasının önü açılmıştı.

KARAR HENÜZ NETLEŞMEDİ

Memurlar.net'in haberine göre, Danıştay'ın vermiş olduğu karar henüz hukuken kesinleşmiş değil... Karara karşı düzeltme yolu açık; 15 gün içerisinde karar düzeltme yoluna gidilmezse veya gidilip de Yüksek Mahkeme tarafından içtihat değişikliğine gidilmezse yürürlüğe geçmiş olacak.



Henüz SGK'ya başvuru yapmayan emekli sandığı emeklileri ikramiye farkının ödenmesi için gerekli başvuruyu yapabilir.

İŞTE DANIŞTAY'IN İLGİLİ KARARI

Danıştay'ın ilgili kararında, "... Bu bağlamda; 30 fiili hizmet yılından fazla süreler için emekli ikramiyesi ödenmesine engel olan yasal düzenlemenin, Anayasa Mahkemesince iptal edilmesi nedeniyle oluşan yeni hukuki duruma göre, davacıya 30 yılın üzerinde bulunan hizmet süresi için emekli ikramiyesi ödenmesi gerektiği açıktır. ... Bu durumda, dava konusu işlemin iptali ile 30 fiili hizmet yılından fazla süreler için emekli aylığının bağlandığı tarihte yürürlükte bulunan aylık bağlamaya esas tutar dikkate alınarak hesaplanacak emekli ikramiyesi tutarının başvuru tarihinden itibaren hesaplanacak yasal faizi ile birlikte ödenmesi yolunda verilen İdare Mahkemesi kararında sonucu itibarıyla hukuka aykırılık bulunmamaktadır. ..." denildi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR