BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.433,66
MEMUR

Memurlar lojmanda ne kadar süre oturabilir?

Devlet memuriyetinde görev yapanların devlet lojmanlarda ne kadar süre oturabilme hakkına sahip oldukları en çok merak edilen konulardan biri.

Memurların yararlanabilmeleri için kendilerine tahsis edilen lojmanlarda oturma süreleri değişiklik gösteriyor.

Tahsis edilen bu lojmanlar ise özel tahsisli, görev tahsisli, hizmet tahsisli ve sıra tahsisli konutlar olarak gruplara ayrılmış olan kamu konutlarının; oturulma süresi, kira bedeli ve eşyalı olup olmama durumu bulundukları gruba göre farklılıklar gösteriyor.

GÖREVİN SONA ERİNCE 2 AY İÇİNDE BOŞALTILMASI GEREKİYOR

Peki hangi memurlar lojmanlarda ne kadar süre oturabilir? Özel tahsisli konutlarda, tahsise esas olan görev veya hizmet devam ettiği müddetçe oturulabilir.

Tahsise esas görevin sona ermesinden ibaren 2 ay içinde konutun boşaltılması gerekir. Görev tahsisli konutlarda, tahsise esas olan görev veya hizmet devam ettiği müddetçe oturulabilir.

 Tahsise esas görevin sona ermesinden ibaren 2 ay içinde konutun boşaltılması gerekir. Hizmet tahsisli konutlarda, tahsise esas olan görev veya hizmet devam ettiği müddetçe oturulabilir. Tahsise esas görevin sona ermesinden ibaren 2 ay içinde konutun boşaltılması gerekmekte olduğu açık bir şekilde belirtiliyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR