BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.433,42
MEMUR

Memura tayin müjdesi Danıştay'dan flaş karar

Memurlara tayin haberi... Danıştay, memur tayinleriyle ilgili 2 maddenin yürürlüğünü durdurarak; sağlık özrü atamaları için hastane farkını kaldırdı. Karara göre, artık memur için eski göreve dönme imkanı var...

Memur tayinlerinde son kritik karar Danıştay'dan geldi. Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu'nun aldığı son karara göre, memurların sağlık özrü atamaları için 'sadece  eğitim ve araştırma veya üniversite  Hastanesinden' rapor alınması zorunluluğunun getirilmesi ve memurların görev yaptığı yerden ayrılması halinde bir daha eski görev yerine atanmayacağı yönündeki maddeler kaldırıldı.

Takvim'd eyer alan habere göre, Danıştay, Memurları Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik'in 2 maddenin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.
Danıştay, bu 2 maddenin hukuka uygun olmadığına hükmetti.


İŞTE DANIŞTAY'IN MEMUR TAYİNLERİNE İLİŞKİN O KARARI

Kararda şöyle denildi: "Kamu görevlisinin belirli bir hizmet alanına bir daha atanmaması durumu ölçülülük ilkesine aykırı olup, hizmet gereğini aşan bir sonuç doğurmaktadır. Bu nedenle kamu görevlisinin ömür boyu yasaklılığı sonucunu doğuran ve hukuki dayanağı bulunmayan dava konusu düzenlemede kamu yararı hukuka uyarlılık görülmemiştir."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR