BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

Memur-Sen'den yeni zam teklifine sert tepki

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, hükümetin açıkladığı son memur zammı teklifi için "Teklifi kabul etmiyoruz. Ancak hükümetin bu teklifini müzakereye başlamak olarak değerlendiriyoruz"

Toplu sözleşme görüşmelerinin 3'üncü ayağında hükümetin açıkladığı "2016 yılı için yüzde 5+4 ve 2017 yılı için yüzde 3+3" şeklindeki teklife Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın "Teklifi kabul etmiyoruz" diye rest çekti.

Hükümetin yeni teklifinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ali Yalçın, "Masaya getirilen yeni rakamlar, yeni bir başlangıç için önemlidir. Ancak kamu işveren heyetinin açıkladığı rakamı kabul etmiyoruz. Sadece 1 puanlık artış ve ikinci yıl için 3+3 müzakereye uygun değildir. Konuşulmayan pek çok konu vardır. Taban aylığı yok, aile yardımı yok, 4c 4b yok, sözleşmelilerin kadroya alınmasıyla teklif yok, hizmet kolu teklifi yok, emeklilere promosyon gibi ifade ettiğimiz kalemler yok, gelir vergisiyle ilgili yaşadığımız zorlukların tazmini noktasında bunların yüzde 15'i geçenlerin iade edilmesiyle ilgili teklif yok. Dolasıyla daha konuşacak çok şey var. Bundan sonra kamu işveren heyetinin çok daha yoğunluklu çalışması gerekiyor. Komsiynolar bu saatten sonra yoğunlaşacak ve çalışacaklardır. Kamu görevlilerinin emeklerinin 5 milyon insanı, 20 milyon insanı doğrudan ilgilendiren bu sürecin olumlu olarak sonuçlanması için elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız. Mücadele yeni başlamış durumdadır. Müzakere başlamıştır, mücadelemiz yeni bir boyut kazanmıştır. Bu teklifi, kasayı açmak, müzakereye başlamak olarak değerlendiriyorum" dedi
Yorumlar 5 Yorum
ÇOK OKUNANLAR