BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.436,07
İŞÇİ

Memur-Sen yandaş sendika mı?

Memur-Sen genellikle hükumetin yasal düzenlemelerini destekliyor. Bu yüzden birçok kesimin de eleştirisine uğruyır. Bir kısım sendikalar da Memur-Sen için "yandaş sendika" tanımı yapıyor.

Kendilerine yöneltilen bu suçlamayı anlamsız bulan Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, yandaş sendika olmadıklarını şu sözlerle ifade etti:

"MEMUR-SEN için İktidarın yandaşı derler, KAMU-SEN için Ergenekon’un ve MHP’nin yandaşı derler, KESK için BDP’nin ve KCK’nın yandaşı derler. Ama 'bu denenlerin hangileri için bu doğrudur 'sorusunu sormak lazım. 

KAMU-SEN yetkili olduğu toplu görüşmelerinin hiçbirinde, toplu görüşme sürecinde iş bırakma eylemi yapmadı. KAMU-SEN yetkili olduğu yıllarda etkili hiçbir toplu görüşme esnasında, toplu görüşme sürecinde iş bırakma eylemi yapmadı.

KAMU-SEN, MHP İktidardayken zaten sesini çıkaramazdı, Resul Akay hafif bir ses çıkarmıştı ki, Devlet Bahçeli dövdü, gidiş o gidiş. Ve KAMU-SEN’in genel başkanlarını MHP’nin tayin ettiğine dair medyada, Cumhurbaşkanlığına giden kasetlerle de, işte Şuayip Özcan eski TÜRK EĞİTİM-SEN’in Genel Başkanı. KAMU-SEN Genel Başkanlığına aday olunca bir web sitesine verdiği mülakatta, "İsmail Koncuk benim Genel Sekreterimdi, TÜRK EĞİTİM-SEN’e o genel başkan olacaktı, KAMU-SEN’e de ben olacaktım ama, MHP’den birileri çağırdı, genel başkanlarla toplantı yaptı, talimat verdi ve İsmail Koncuk da beni böylece sattı" diye, MHP’nin emriyle satışın gerçekleştiğini ifade eden, kamudanhaber internet sitesinde mülakatını okumayan kalmamıştır.

KESK’in KCK’yle, BDP’yle, İmralı’yla muhabbetini de zaten yargı kararları ortaya kokuyor. 

Ama MEMUR-SEN’in İktidarla bağlantısında özgürlük konularında, evet, aynı hedefe yönelmişsek, referandum, ortak akıl, katsayı, başörtü yasağı... Şu anda kızıyor olabilirler, bilmiyorum Başbakanın açıklamalarından niye bireysel başvuru hakkını kullanmıyorlar gibi ifadeler basına yansıyor, siz de duyuyorsunuz. Ama biz geçen yıl ilk toplu sözleşme içerisinde Türkiye içerisinde iş bırakma eylemi yaptık ve katılım Milli Eğitim Bakanlığı’nda birinci sırada EĞİTİM-BİR-SEN’in üyeleri.


Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR