BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,06
ALTIN 2.468,72
İŞÇİ

Memur-Sen memurlara siyaset hakkı istedi!

Memur-Sen sendikal örgütlenmenin önündeki engel ve yasakların kaldırılması talebinde bulunurken "Siyaset hakkının kamu görevlilerince de kullanılmasını istiyoruz" dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu, "sendikal örgütlenmenin önündeki engel ve yasakların kaldırılmasını" istedi.

Konfederasyondan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımlanan bildiride, taşeronlaşmanın son bulması, bütün kamu görevlilerinin kadrolu olması gerektiği savunuldu.

Sendikal örgütlenmenin önündeki engel ve yasakların kaldırılması, grev ve siyaset hakkının kamu görevlilerince de kullanılması talep edilen bildiride şunlar kaydedildi:

"Bu ülkenin kadın çalışanları olarak inancımızın gereği kıyafetlerle kamu hizmeti sunmak, erkek kamu görevlileriyle eşit fırsatlara sahip olmak, çocuklarımızın bakımında destek olacak sosyal hak ve güvenceler istiyoruz. Bu ülkenin genç kamu çalışanları olarak donanımımızın arttırılmasını sağlayacak eğitim fırsatlarından yararlanmak, aile bütünlüğümüzü korumak, yönetim görevlerine ve kariyer mesleklere atanmada pozitif ayrımcılık bekliyoruz. Emekliler olarak, emekli maaşlarımızın yükseltilmesini, eş ve çocuk yardımından yararlanmayı, ülkenin geleceğine katkı sunan tecrübeli kitle olarak bize saygı duyulmasını istiyoruz. İşsizleri olarak evimize aş, çocuklarımıza gelecek sağlayacak iş istiyoruz. Bunun için, devlet istihdamda öncülük yapmasını, istihdam dostu yatırımlar yapmasını bekliyoruz."

Bildiride, Türkiye'de kardeşlik ikliminin hakim olması ve terörün son bulması temennisinde de bulunuldu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR