BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.466,18
KPSS

Memur adayları merkezi atama istiyor!

Memurlardan atama kararlarına tepki! KPSS’den yüksek puan almış yüz binlerce memur adayı, bütçe gerekçesiyle memur alımlarının azaltılmasına tepki göstererek merkezi atamalardaki kontenjanların arttırılmasını talep ediyor.

MEMURLAR- Memurlardan atama kararlarına tepki! KPSS’den yüksek puan almış yüz binlerce memur adayı, bütçe gerekçesiyle memur alımlarının azaltılmasına tepki göstererek merkezi atamalardaki kontenjanların arttırılmasını talep ediyor. 

KPSS’den yüksek puan almış yüz binlerce memur adayı, bütçe gerekçesiyle memur alımlarının azaltılmasına tepki göstererek merkezi atamalardaki kontenjanların arttırılmasını talep ediyor.

Öğretmen ve Sağlıkçılara Kadro Sürekli Veriliyor!

Memur adayları, öğretmen ve sağlık personellerine her sene on binlerce kadro verildiğini belirterek merkezi atamalarda diğer bölümlerden de memur alımlarının arttırılmasını istemektedirler. 2014 yılında MEB ve Sağlık Bakanlığı’na 60 binden fazla kadro ayrılmıştır.

2014 –Merkezi Atama Karnesi

Toplam

MEB-Öğretmen Atamaları

50.000

Sağlık Bakanlığı Atamaları

10.885

Diğer Memur Atamaları (Tüm Kurumlar)

8.962

Memur Alımları Merkezi Atama Dışına Çıkarıldı!

Kurumsal yani mülakatla yapılan memur alımları son yıllarda yaygınlaştı. KPSS puanı yüksek memur adayları, düşük puanlı adaylar karşısında ezilmektedir. Kredi Yurtlar Kurumu, 900 sözleşmeli personeli mülakatla alıyor. Ziraat Bankası, 2 bin personel alımına yazılı ve sözlü sınav yapıyor. A grubu kadrolar zaten mülakatla, girmek mümkün değil. Adalet Bakanlığı, tüm personel alımlarını mülakatla yapıyor.

Atanamayan Adaylar Bölüm Bazında Mücadele Ediyor!

Sınırlı sayıdaki atama kontenjanları Orta Öğretim / Ön Lisans / Lisans mezunları arasında paylaştırıldıktan sonra bölüm ve unvan bazında dağılım yapılıyor. Atanamayan memur adayları, sosyal medyada örgütlenerek kendi bölümlerinden atama yapılması yoğun bir çalışma yapmaktadır. Önceki günlerde iş ve meslek danışmanları ile Mühendis ve teknikerlerin eylemleri vardı.

Memur Adaylarının Hepsi Dertli!

KPSS ve atama engelini aşıp memur olma hayalleri ve hedefleriyle yatıp kalkan 3,5 milyon insanın hepsi dertli. Devletten tek istedikleri kadro ve atama. İşte bazı branştaki adayların sıkıntı, talep ve beklentileri:

İİBF Mezunları

4001 koduyla, tüm lisans mezunları sınava giriyor. Biz 400 bin İİBF mezunu açıkta kalıyoruz. Bu yılın Kasım ayı için en az 1000 talebimiz vardı fakat bize ayrılan kadro sayısı sadece 199. İİBF mezunlarının eğitimini aldıkları kadroların 4001 ile başka bölümlere verilmesi ne kadar mantıklı? Bir matematik öğretmeni, tabiki bizden KPSS'de daha yüksek puan alır. Ama işe girdiğimizde, biz sahamızda daha birikimliyiz; çünkü ona göre eğitildik. Nasıl ki İİBF mezunları öğretmen olamıyorsa, öğretmenlerin de bizlerin hakkı olan kadrolara atanmaması gerekir."

Gıda Mühendisleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, gıda sahasında hiçe sayılan Gıda Mühendislerine kadro ve atamayla ilgili sürekli aynı cevapları vermesi bizleri bıktırdı. Yıllarca büyük umutlarla okuduk, maalesef ne özel sektörde ne devlette iş buluyoruz. Her yıl artan mezun sayımız, daraltılan yetki alanlarımız, devlette ihtiyaç olduğu söylendiği halde bütçe gerekçesiyle açılmayan kadrolarımız ve bu durumları fırsata çevirerek Gıda Mühendislerini asgari ücretle çalıştıran özel sektör, Gıda Mühendisliğini bitirme noktasına getirdi.

İnşaat Mühendisleri

İnşaat mühendisliği kadroları hiç olmadığı kadar bir anda düştü. Son atamada 58 sayısını gördü. Devlet Su İşleri, Orman Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü gibi kurumların alımları merkezi atamadan çıkarıldı. Belediye, İl Özel İdaresi de artık açıktan almaktadır ve merkezi atamada bölümümüze kadro açılmamaktadır. Kısacası kamuda mühendisliğin itibarı bitti.

Çevre Mühendisleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yıllardır atama bekleyen çevre mühendislerinin yerine inşaat mühendislerine, mimarlara öncelik vererek çevre mühendislerini dışlamaktadır. Mülakatla alımlar branşımızda mağduriyetler yaratmaktadır.

Jeoloji Mühendisleri

85 üstü puanlarla atanamayan jeoloji mühendisleri olarak mağduruz. Kentsel dönüşüm projeleri ve açılım süreci ile birçok baraj ve gölet projesi olan Türkiye'de DSİ’ye sadece 13 kadro verildi. Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunu hatırlatmaya gerek bile görmüyoruz, kadro ve atama istiyoruz.

Bilgisayar Programcılığı Mezunları

Geçmişteki mağduriyetlerin yaşanmaması adına önümüzdeki 2015-1, 2015-2 ve 2016-1 memur yerleştirmelerinde bilgisayar işletmenliği ve VHKİ kadrolarının bilgisayar üzerine eğitim almış 3246/3247/3248/3249/3253 kodlu bölümlere verilmesini talep ediyoruz.

İş ve Meslek Danışmanları

İŞKUR’da çalışan İş ve Meslek Danışmanı sayısı 3.851’dir. Sayıca yetersiz olan bu kuruma yeni personel takviyesi şarttır. 7 bin kadro talebimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Belediyeler ve Üniversitelere İş ve Meslek Danışmanlığı kadroları talep etmekteyiz.

Eczane Hizmetleri Programı Mezunları

Eczane Hizmetleri Programı mezunları olarak, mağduriyetimizin de dikkate alınarak, Sağlık Bakanlığı’na bağlı yataklı tedavi kurumlarında mesleğimizi yapabilmemiz için bugüne kadarki alımlarda toplam sayısı 10 kişiyi geçmeyen alımların sayısının artırılarak, bundan sonra yapılacak olan sağlık personeli alımlarında, bölümümüze yeterli sayıda kadro tahsisinin yapılmasını istiyoruz.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR