BIST 10.644
DOLAR 32,17
EURO 35,09
ALTIN 2.520,42
GÜNCEL

Mehmet Akif'in anısına 'Safahat' yenilendi!

Mehmet Akif Ersoy'un hiç yayınlanmamış anılarının ve şiirlerinin yer ldığı "Safahat" Türk okuruyla buluştu.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılan çalışma Mehmet Akif hayranlarını sevindirecek.

Mehmet Akif'in bir ahlak öğreticisi olduğunu, gençlere mutlaka anlatılması gerektiğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Safat'ın en büyük miraslarımızdan biri olduğunu söyledi.

60. kuruluş yıl dönümü çerçevesinde Mehmet Akif Ersoy'un daha önce hiç yayınlanmamış mektupları, şiirlerini bir araya getiren TOBB Ertuğrul Günay'ın da katıldığı tanıtım programında Safahat'ı tanıttı.

Yapılan tanıtım programına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,dan başka eski bakanlardan AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Program, Mehmet Akif Ersoy’un şiirleştirdiği Çanakkale Zaferi'ni anlatan bir filmle başladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, bakanlık olarak toprağın üstündeki ve altındaki değerlere sahip çıktıklarını belirterek, Mehmet Akif Ersoy'un da bu değerlerden birisi olduğunu söyledi:

"Akif, bana Ahmet Yesevi, Hacı Bayram Veli ve Yunus Emre gibi, bizi biz yapan değerlerin en büyük mimarlarından birisi olarak geliyor" 

Günay, Akif'in hak ettiği yeri son zamanlarda yeni yeni almaya başladığını vurguladı:

"Mehmet Akif Ersoy'un sadece şair ya da Kurtuluş Savaşı mücadelecisi, destancısı olarak değil tüm yaşamıyla, ilişkileriyle ve tarihe verdiği değerle başlı başına bir ahlak öğreticisidir."

MEHMET AKİF ERSOY, ZORUNLU DERS OLARAK GENÇLERİMİZE ANLATILMALI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mehmet Akif Ersoy'un sadece İstiklal Marşı şairi olarak tanındığını, ancak ‘Safahat’ gibi büyük bir öğretiyi de miras bıraktığını belirtti:

 "Akif ile ilgili her törende söylüyorum, biz okullarımızda, kitaplarımızda hatta belki üniversitelerimizde Akif'e daha fazla yer vermeliyiz. Sadece şair değil, insan yönüyle, bu ahlaki vasıflarıyla bir ders olarak, belki seçimli bir ders değil son zamanların moda müfredat anlayışıyla belki zorunlu ders olarak anlatmalı, belki içten gelecek bir zorunlu ders olarak gençlerimize yeni nesile anlatmalı, tanıtmalıyız" 

Geçen yılı, ‘Mehmet Akif Ersoy Yılı’ ilan ettiklerini anımsatan Günay, bu kapsamda seminerler, konferanslar, konserler ve sergiler düzenlediklerini ve Akif'e ait eserleri yeniden derlediklerini anımsattı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da, millet olma bilincini ayakta tutabilmek için ekonomik büyümenin yeterli olmayacağını belirterek, kültürel mirası yeni nesillere aktarabilmenin her şeyden daha önemli olduğunu, bu anlayış ve sorumlulukla kalıcı eserler ortaya koymak için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR