BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.393,74
GÜNCEL

Medyada FETÖ operasyonu 47 gözaltı

Zaman Gazetesi'nin eski yönetici ve yazarlarına yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 47 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasının medya yapılanmasına ilişkin eski Zaman gazetesine operasyon başlatıldı. Eski yazarlar ve yöneticilerin de aralarında bulunduğu 47 kişiye gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fuzuli Aydoğdu'nun talimatı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma da 47 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı.

47 KİŞİYE GÖZALTI KARARI

Terör polisi, bu sabah erken saatlerden itibaren belirlenen adreslerde gözaltı ve arama işlemi yaptı. Hakkında gözaltı kararı bulunan isimler arasında Ali Bulaç Abdülhamit Bilici. Mehmet Kamış, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne'nin de bulunduğu belirtildi.

Gazete yöneticileri ve yazarları hakkında 'gazete tirajlarında usülsüzlük yapıp devletten haksız basın ilan parası almak', 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme' iddiası bulunuyor.

Zaman Gazetesi yönetimine geçtiğimiz mart ayında Fetullahçı Terör Örgütü'nün yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyum atanmıştı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR