BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

MEB'den müfredata yeni ders koyma hazırlığı!

MEB'den müfredata yeni ders mi geliyor? MEB'de çalışmalar son sürat devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı şimdi de yeni bir dersi müfredata koymak için kollarını sıvadı.

MEB'den müfredata yeni ders mi geliyor? MEB'de çalışmalar son sürat devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı şimdi de yeni bir dersi müfredata koymak için kollarını sıvadı. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim bakanlığına önerdiği her kademede “Kodlama Dersi” ile ilgili dün katıldığı televizyon programında olumlu gelişmelerin olduğunu belirti. Ne zaman müfredata gireceği merak konusu oldu.

YAZILIM SEKTÖRÜ

İnternet ve teknolojinin gelişmesiyle beraber, gelişmiş ülkeler geleceğe yönelik yeni stratejiler geliştirmeye adım attılar. Bunlardan en önemlisi ise teknoloji ile paralel gelişmekte olan yazılım sektörü oldu.

HER KADEME KODLAMA DERSİ 

Yazılım hemen hemen hayatımızın her alanında gerekli duruma geldi. Bunun farkında olan ülkeler ise eğitim sistemlerinde temel baz alarak “Her kademe Kodlama Dersi” eklediler.

NE ZAMAN MÜFREDATA GİRECEK

Ülkemizde ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli eğitim bakanlığına önerdiği her kademede “Kodlama Dersi” olsun projesiyle ciddi adımlar atıldı. Bakan Işık dün katıldığı televizyon programında olumlu gelişmelerin olduğunu belirtip, Milli Eğitim bakanlığın da bu konuda ciddi çalışmalar yaptığını belirti.

Ne zaman müfredata gireceği merak konusu oldu. Bu konuda Milli Eğitim Bakanı Sn. Nabi Avcı ile görüştüğünü söyleyen Bakan Işık, Kodlama Dersi ile ilgili bakanlıkların ortak bir çalışma yürüterek müfredata konacağını belirtti. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR