BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,00
ALTIN 2.325,63
GÜNCEL

MEB uzaktan eğitimin yeni detaylarını paylaştı

MEB, resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim kurumlarında 29 Nisan 2021 Perşembe saat 17.00’den itibaren uzaktan eğitime başlanacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Toplantısı sonrası alınan yeni tedbirleri açıkladı. Erdoğan, yüz yüze eğitime ara verilerek tüm sınavların ertelendiğini duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı da uzaktan eğitime geçiş ve sınavların ne zaman yapılacağına ilişkin ayrıntıları paylaştı. 

Yüz yüze eğitimle ilgili yeni alınan kararı duyuran Erdoğan, "Anaokulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir" ifadelerini kullandı. 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle; 

Resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim kurumlarında 29 Nisan 2021 Perşembe saat 17.00’den itibaren uzaktan eğitime başlanacaktır. 

Okullarda 3 Mayıs sonrasında yapılması planlanan dönem sınavları, 17 Mayıs 2021 sonrasına ertelenmiştir. 

BAKAN SELÇUK: YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLAYABİLMEK İÇİN BİR UMUT 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, alınan tam kapanma kararı sonrası sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Selçuk, “Bugün alınan tam kapanma kararı, bayramdan sonraki günlerde okullarımızda yüz yüze eğitime başlayabilmemize bir umuttur. Tüm imkânlarımızla öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin yanındayız. Sağlığımıza dikkat edip, tedbirlerimizle uzaktan eğitime sıkıca tutunalım” ifadelerini kullandı. 

MEB
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR