BIST 10.056
DOLAR 32,20
EURO 34,78
ALTIN 2.418,40
MEMUR

MEB müdür başyardımcısı normunu kaldırdı mı?

MEB kendine bağlı eğitim kurumları yönetici ve öğretmenlerinin norm kadrolarını bu günkü Resmi Gazete’de (18.6.2014) yayınladığı yönetmelikle yeniden belirledi. Eğitim yazarımız Ekrem Aytar yeni düzenlemenin detaylarını yazdı.

MEMURLAR- MEB kendine bağlı eğitim kurumları yönetici ve öğretmenlerinin norm kadrolarını bu günkü Resmi Gazete’de (18.6.2014) yayınladığı yönetmelikle yeniden belirledi. Bu yönetmeliğe göre birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okullar hariç olmak üzere, eğitim kurumlarının her biri için bir müdürü norm kadrosu verilir hükmü yer alıyor.

Yine uygulamada tereddütlere yer bırakan hususlara yönetmelikle açıklık getiriliyor. Buna göre özel eğitim kurumları hariç olmak üzere, aynı bahçede farklı binalarda faaliyet gösteren farklı derece ve türdeki eğitim kurumlarının her birine bir müdür verilir deniliyor. Aynı binada faaliyet gösteren farklı derece ve türdeki eğitim kurumuna ise sadece bir müdür normu verilir hükmü var. Buradaki nüans ise şöyle ifade ediliyor. “Öğrenci sayısı en fazla olan türdeki okula müdür normu verilir.” Buna göre örnekleyecek olursak; aynı binada ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu yer alıyor ise; bu türdeki okullardan öğrenci sayısı en fazla olan okula göre müdür ataması yapılacaktır.

Eğitim kampusu şeklinde eğitim yapılan kurumlar için de sadece bir müdür normu verilir maddesi konulmuş.

Ekrem Aytar'ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR