BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

MEB-envanter çalışması bugün tamamlanacak

17 Aralık operasyonu, dershanelerin dönüşüm çalışmalarını etkilemedi. MEB, envanter çalışmasını bugün tamamlıyor. Dershaneler, mevcut durumlarına ilişkin tüm bilgileri bugün Bakanlığa göndermiş olacak.

Hükümetin dershanelerin dönüşümüne ilişkin kararlı tutumu 'derin operasyon'dan etkilemendi. Mevcut dershanelerin dönüşüm kapasitesini belirlemeye yönelik bilgi formu ve resmi yazı, operasyonların başlamasından birkaç saat sonra, makam onayı ile Milli Eğitim İl Müdürlüklerine gönderildi.

DERSHANELER BİRER BİRER ZİYARET EDİLDİ

Akşam gazetesinin haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin envanter çalışmasını bugün tamamlıyor. Bu kapsamda MEB müfettişleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli müdür yardımcıları ile şube müdürleri, Türkiye genelindeki 3 bin 640 dershaneyi tek tek ziyaret etti. Dershanelerin mevcut kapasiteleri, öğrenci sayıları, bina, derslik, personel gibi durumları tespit edilerek bugün mesai bitimine kadar Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilecek. Elde edilen veriler ışığında, dershanelerin özel okula dönüşmesine yönelik yasa taslağı son şeklini alacak. Taslağın Ocak ayında Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılması planlanıyor.

ZAMANLAMA ANLAM TAŞIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen resmi yazı ve 'dershane bilgi formları'nın zamanlaması ise dikkat çekti. İstanbul merkezli operasyonlar kapsamında 17 Aralık tarihinde sabahın erken saatlerinde aralarında eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kağan Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Oğuz Bayraktar'ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonun başlamasından birkaç saat sonra ise Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük imzalı resmi yazı ve bilgi formları, Milli Eğitim İl Müdürlüklerine gönderildi.

SÜRE YENİDEN UZATILDI

Bakanlık tarafından Operasyonların başladığı tarihte gönderilen resmi yazıda ve dershanelere ilişkin bilgi formlarının 26 Aralık tarihine kadar tamamlanması istenmişti. Ancak Genel Müdürlük süreyi bugün mesai bitimine kadar uzattı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR