BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

MEB E-Okul kayıt sonuçları! E Okul kayıt için TIKLA

Okulların açılmasına az bir zaman kaldı. İlkokul ve ortaokul kayıtları için veliler E-Okul sayfasına akın etti. E-Okul kaydı nasıl yapılır? E-Kayıt sonuçlarını memurhaber.com'da.

- Öğrencileri kayıt heyecanı sardı. E-Okul ilkokul ve ortaokul kayıt sayfası açıldı. Okulların yerlerini E-Okul sayfasından öğrenen öğrenciler kayıtlarını yine MEB E-Okul sayfasından yapacak. E-Okul kayıt yeri sorgulamak için haberimizde bulunan linke tıklamanız yeterli.

2014-2015 eğitim öğretim yılı 15 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri ise 08-11 Eylül tarihlerinde uyum eğitimine alınacak. Genelgeye göre, bakanlığa bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2014-2015 eğitim öğretim yılı 15 Eylül 2013 Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin eğitim ve öğretime hazırlanması 08-11 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak.

 Birinci yarıyıl, 15 Eylül 2014 Pazartesi'den, 23 Ocak 2015 Cuma'ya kadar sürecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak - 6 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönemin ilk dersi 8 Şubat'ta görülecek. 2014-2015eğitim-öğretim sezonu 12 Haziran'da tamamlanacak. 2015 - 2016 eğitim-öğretim yılı ise 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacak.



E-Okul siteminde açılacak bir uygulama ile veliler öğrencilerinin hangi okula kayıt olacağını TC Kimlik Numaraları ile sorgulayabilecekler.




E-OKUL LİSE KAYITLARI

E-okul lise kayıt işlemi  TEOG / SBS sınav sonuçlarına göre öğrencilerin puanlarının belirlenen okul taban puanları ile eşleşmesi ile birlikte gerçek zamanlı gerçekleşebileceği gibi elektronik ortamda da e-okul kayıt işlemi yapılabilmektedir. Kayıt işleminde öğrenci adayı toplamda 10 tane okul tercih edebilmektedir. E-okul lise kayıt işlemi uygulamasında izlenilen prosedür şöyle işlemektedir;Öğrenci SBS sınavı sonuçlarına göre aldığı puana öğrenci kabul eden orta öğretim kurumlarını başvuru yapabilir. Ancak öğrenci ile aynı okulu tercih eden daha yüksek puana sahip öğrenci varsa kayıt önceliği o öğrenciye verilir. Öğrenci yaptığı 10 tercih içinden kabul edilen okulda eğitim almayı istemiyorsa bir müddet daha bekleyebilir. İlk yerleştirme sonuçlarına göre öğrenci alan okullarda boş kontenjan var ise bir müddet sonra ek kontenjan bilgileri elektronikortamda öğrencilere duyurulur. Öğrenci bu orta öğretim kurumları içinde ilgisini çeken bir okul varsa bunlardan birisine tekrar başvuru yapabilir ve kendisinden daha yüksek puana sahip başka öğrenciler tarafından tercih edilmemiş ise tercih ettiği okula kabul edilir.

E-OKUL EK YERLEŞTİRME

E-okul ek yerleştirme uygulaması öğrencilerin SBS sınav sonuçlarına göre istediği orta öğretim kurumunda puan üstünlüğü nedeni ile açıkta kalması durumunda bir şans daha kazanmalarınaolanak sağlamaktadır. Buna göre öğrenci sınavda aldığı puan ile istediği eğitim kurumunun taban puanının yakalamışsa, ancak kendisinden puan üstünlüğü olan başka bir öğrenci adayının onun sırasını alması durumunda açıkta kalması muhtemel iken, ilgili okulu tercih eden başka bir öğrencinin bu tercihinden vazgeçmesi durumunda açılan kontenjana yerleşmesinin yolunu açmaktadır.

E-okul ek yerleştirme  uygulamasında öğrenci ek yerleştirme
bilgilerini elektronik ortamdan öğrenebilmekte ve böylece yaşanması muhtemel geç kalmaların da önüne geçilmektedir.  E-okul ek yerleştirme
uygulamasında öğrenci ve velisi internet ortamında ek yerleştirme tarihlerini takip edebilmekte ve belirlenen süre içinde eğer ilgilendikleri okulda ek kontenjan açılmış ise başvuru yapabilmektedirler. Bu uygulama öğrencilerin başvuru işlemlerini daha sağlıklı ve daha süratli biçimde gerçekleştirmelerinin yolunu açmaktadır.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?



Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı genelgede, Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının 15 Eylül 2014 Pzartesi günü başlayacağı bildirildi. Buna göre, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı; okul öncesi, ilkokul birincisınıf, ortaokul ve imam hatip okullarının 5. sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması 8-12 Eylül 2014 tahirleri arasında yapılacak.

1. Dönem: 15 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayacak ve 23 Ocak 2015'te sona erecek
Yarıyıl (Sömestr tatili): 26 Ocak-6 Şubat 2015
2. Dönem: 9 Şubat 2015 Pazartesi başlayacak ve 12 Haziran 2015 günü sona erecek

E-Okul ilkokul ve ortaokul kayıt sonuçları belli oldu. E-Okul kayıt yeri sorgulamak için haberimizde bulunan linke tıklamanız yeterli. E-Okul kayıt tarihleri ve E-Okul kayıt işlemleri hakkında tüm bilgiler memurhaber.com'da.
E-Okul kaydı nasıl yapılır? E-Okula nasıl kayıt olunur? Okul kayıt işlemleri artık E-Okul üzerinden yapılacak. İşte E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi...
 
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR