BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Mahir Ünal'dan flaş Netflix açıklaması! Sansürlenme iddiası yalan

Günlerdir gündemden düşmeyen Netflix olayına AK Parti Medya ve Tanıtım'dan soruml Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan açıklama geldi. "Netflix'le La Casa De Papel dizinden eşcinsel sahnelerin sansürlenmesi istendi' iddiasını yalanladı. Ünal, "Netflix bir yerli yapım istedi. O yerli yapımla ilgili de çok ciddi bir toplumsal tepki oluştu. Yapımcı şirket bu tepkilere hassasiyet gösterdi mesele bundan ibaret" dedi.

Türkiye’de Netflix tartışması devam ediyor. Netflix’in hükümet ile görüştüğü ve bu görüşmede tarafların restleştiği öne sürülmüştü. İddialara göre, RTÜK ve Turizm Bakanlığı yetkilileri Netflix’le yapılan pazarlıklarda, La Case de Papel adlı dizideki eşcinsellik sahnelerine sansür uygulatmak istedi. Bunun üzerine Netflix’in talepleri kabul etmeyerek Türkiye’deki dizi çekimlerini durdurduğu ileri sürüldü.

Bunun üzerine, “Türkiye Netflix’i yasaklayan ilk ülke mi olacak” tartışması gündeme oturdu. AK Parti hükümetinin Netflix tutumu tepkilere neden olurken, konuyla ilgili AK Parti tanıtım ve medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal konuştu.

Ünal,  La Case de Papel iddiasını yalanladı

Mahir Ünal, La Case de Papel adlı diziye ilişkin iddiaları yalanlarken, “Netflix bir yerli yapım istedi. O yerli yapımla ilgili de çok ciddi bir toplumsal tepki oluştu. O dönemde RTÜK’e şikayetler yağdı. Bu tepkiyle ilgili de RTÜK olayın daha başlangıç aşamasında paylaştı. İlgili yapımcı şirkette duyarlılık gösterdi” dedi.

RTÜK’ün dizi yapımcıları ile senaryo aşamasında tepkileri paylaştığını ifade eden Mahir Ünal, “Bu suç mu” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR