BIST 9.795
DOLAR 32,46
EURO 34,91
ALTIN 2.433,15
İŞ İLANLARI

Maaşı 2 bin lira ama kimse çalışmak istemiyor!

KAYSERİ'de Erciyes Dağı eteklerinde yılın 4 ayı küçükbaş hayvanlarını mera arazilerine çıkartarak otlatan besiciler, 2 bin lira ücret vermelerine karşın çoban bulamadıklarını söyledi.

Kayseri'de Erciyes Dağı eteklerinde hayvanlara bakması için çoban aranıyor. Maaşı 2 bin lira olan çobanlık işine ise kimse başvurmuyor.

Erciyes Dağı'nın 1800 metre yüksekliğindeki kesimlerine kurdukları çadırlarda yılın 4 ayı küçükbaş hayvan otlatmak için gelen besiciler, hayvanlarına bakacak çoban bulamadıklarını ifade etti. 10 yıllık besici Ahmet Çekiç, şöyle dedi:

Nisan ayında hayvanlarımızı otlatmak için Süksün Mahallesi'nden 650 küçükbaş hayvanımla Erciyes'e geldim. Eteklerinde kuzuların büyümesi ve koyunların beslenmesi için geldiğimiz Erciyes'te, hayvanlarımız günlük 8 saate yakın hem temiz hava alıyor hem de daha iyi besleniyorlar. Ancak yaşadığımız en büyük sorun, 2 bin lira aylık ücret vermemize rağmen hayvanlarımıza bakacak çoban bulamıyor oluşumuz. Kimse çobanlık yapmak istemiyor, bu nedenle ben de mecburen kendi koyunlarıma çobanlık ediyorum."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR