BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
ÖĞRETMEN

LYS tercihleri yarın başlıyor bunlara dikkat!

Darbe girişimi nedeniyle ertelenen LYS 2016 tercihleri yarın başlıyor. 03 Ağustos'a kadar devam edecek olan LYS tercihlerinde nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

LYS 2016 tercihleri yarın yani 29 Temmuz tarihinde başlıyor. Üniversiteye girecek adayların heyecanla beklediği tercihlerde başarı sırasına mı yoksa puana mı dikkat etmeli? Detaylar memurhaber.com'da.

LYS 2016 sınav sonuçları belli oldu. Üniversiteye girecek adayların ise şimdi daha büyük bir heyecan bekliyor. Sınava girecek olan adaylar hangi bölümü tercih edeceklerini merak ediyor. Uzmanlar ise uyarıyor: Puanınıza göre değil istediğiniz mesleğe göre tercih yapın.

Adaylar birçok üniversite ve bölüm içinden kendileri için en doğru tercihi yapmaya çalışacak. Bu süreçte tercihlerinde öğrencilerin bölümden çok seçecekleri okula dikkat etmeleri gerektiği konusunda uzmanlar uyarıda bulunuyorlar. Çünkü prestijli, dünya standartlarında eğitim veren ve yeniliklere açık bir üniversitede okuyup mezun olmak gençler için hayata çok yönlü bir temelle hazırlık anlamını taşıyor.

Seçim yapılırken önemli olan bölümden çok seçilecek üniversite ve eğitim sisteminden yurt olanaklarına, kampüs yaşantısından uluslararası üniversitelerle ve sektörlerle işbirliklerine kadar sundukları. İyi bir üniversitenin belirleyici özellikleri arasında kütüphanesi, öğrenci kulüpleri, bütünleşik araştırma-eğitim-öğretim sistemi, yenilikçi yaklaşımı ve girişimcilik eğitimi var. Bu özelliklerin hepsi, seçtiğiniz dal ne olursa olsun en önemli tercih nedenleri.

ÜNİVERSİTE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

* Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

* Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.

* 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

* Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

* Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.

lys
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR