BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.438,97
GÜNCEL

LYS Fen, Edebiyat, Yabancı Dil Sınavı saat kaçta başlayacak?

2016 LYS Fen, Edebiyat, Yabancı Dil Sınavı saat kaçta başlayacak, saat kaçta bitecek? İşte ayrıntılar...

2016 LYS Fen, Edebiyat, Yabancı Dil Sınavı, 25-26 Haziran 2016 tarihinde yapılacak. LYS sınavı saat kaçta başlayacak? İşte LYS hakkında ayrıntılı bilgi...

2016 LYS sınav giriş yerlerinin ÖSYM tarafından açıklanmasından sonra lisans yerleştirme sınavının ilk oturumu olan sosyal bilimler, matematik sınavları 18-19 Haziran tarihinde gerçekleşti. Sınavın bu hafta sonu yapılacak olan ikinci oturum olan LYS-2 fen bilimleri, edebiyat ve yabancı dil olarak devam edecek ile devam edecek.

Sınava giren adaylar haziran ayı içerisinde 5 oturum şeklinde gerçekleşecek olan 2016 LYS sınavı ne zaman bitecek? sorusunun cevabını aramaya başladılar. 2016 sınav takvimine göre, son bir kaç yıldır 5 oturum şeklinde yapılan LYS sınavlarının ilki olan Sosyal Bilimler ve matematik sınavlarından sonra, yabancı dil, fen bilimleri ve son olarak edebiyat - coğrafya sınavı ile son bulacak. Üniversite eğitimi tercihlerinde büyük bir etkisi olacak olan sınavlar yıl içerisinde YGS ve LYS olmak üzere iki dönem halinde gerçekleşiyor. 

LYS 2 FEN SINAVI NE ZAMAN SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Lisans yerleştirme sınavının ikinci oturu olan LYS 2 Fen sınavı yani LYS-2: Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) Tarihi, Saati ve Süresi : 25 Haziran 2016 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika sürecek. LYS-2'de, Fizik Testi, Kimya Testi ve Biyoloji Testi yer alacaktır. Testlerde 30’ar soru bulunacak ve 45’er dakika cevaplama süresi verilecektir.

LYS 3 EDEBİYAT - COĞRAFYA SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

LYS sınavının ilk oturumuna günler kala  sınavına girecek olan adayları da büyük bir heyecan sardı. 25 Haziran cumartesi günü yapılacak Sınava girecek olan adaylar sınav saati ne zaman? merak ediyorlar. LYS-3: Lisans Yerleştirme Sınavı- 3 (Edebiyat-Coğrafya) Tarihi, Saati ve Süresi : 26 Haziran 2016 (Pazar), 10.00, 120 dakika sürecek. LYS-3'te, Türk Dili ve Edebiyatı Testi ile Coğrafya-1 Testi yer alacaktır. Türk Dili ve Edebiyatı Testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika cevaplama süresi verilecektir. Coğrafya-1 Testinde ise 24 soru bulunacak ve 35 dakika cevaplama süresi verilecektir.

LYS 5 YABANCI DİL SINAVI KAÇTA BAŞLAYACAK? 

Cumartesi günü gerçekleşecek olan LYS 5 Yancı Dil sınavı; LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) Tarihi, Saati ve Süresi : 25 Haziran 2016 (Pazar), 14.30, 120 dakika sürecek. Sınavda adaylara 80 soru sorulacaktır. Yabancı Dil Sınavı Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapılacaktır.

LYS SINAV SORULARI SINAVDAN SONRA AÇIKLANACAK

Yüksek öğretime geçiş sınavı olarak bilinen 2016 LYS sınavında bu yıl eski sisteme dönülecek. ÖSYM tarafında yapılan açıklamaya göre, bu yıl LYS sınav soruları eski sistemde olduğu gibi sınavdansonra açıklanacak.

LYS SORULARI MÜFREDATA UYGUN HAZIRLANDI

ÖSYM Başkanı Demir: LYS soruları müfredata uygun hazırlandı. ÖSYM Başkanı Demir, Lisans Yerleştirme Sınavı sorularının önceki yıllarda olduğu gibi tümüyle MEB müfredatına uygun olarak hazırlandığını belirtti.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, 18 Haziran'da başlayacak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sorularının önceki yıllarda olduğu gibi tümüyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatına uygun olarak hazırlandığını belirterek "Bu yüzden, 2016 LYS'de, adayların daha önce hiç görmediği konudan soru çıkma durumu söz konusu değildir. Adaylarımız müsterih olsun." dedi.

MEB MÜFREDATINA UYGUN OLARAK HAZIRLANDI

2016 LYS ile ilgili sorularını yanıtlayan Demir, LYS'ye 1 milyon 73 bin 18 adayın başvuru yaptığını bildirdi.LYS sorularının müfredata uygunluğuna ilişkin soru üzerine Demir, 2016 LYS formatında kılavuzda yer alan bilgilerin dışında herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını belirtti. Soruların, önceki yıllarda olduğu gibi, tümüyle MEB müfredatına uygun olarak hazırlandığını bildiren Demir, "Bu yüzden, 2016 LYS'de, adayların daha önce hiç görmediği konudan soru çıkma durumu söz konusu değildir. Adaylarımız müsterih olsun." dedi.

LYS SINAVDA AÇIK UÇLU SORU YOK

Ömer Demir, ayrı cevap kağıdı yerine, soru kitapçığı ile cevap kağıdının "sınav kitapçığı" adı altında birleştirilmesi uygulamasına ilişkin değerlendirme de yaptı. Ayrı bir cevap kağıdı olmadan soru kitapçığında her bir sorunun altında cevap alanı oluşturulmasının, aynı zamanda açık uçlu soruların sınavlarda sorulabilmesi için bir teknik ve ön hazırlık niteliğinde olduğunu ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"Ancak bugün itibariyle herhangi bir sınavda açık uçlu soru sorulmasına ilişkin bir karar alınmamıştır. İSG 1. Dönem Sınavı ile adaylardan sınav öncesi soru kitapçığının ön kapağında yer alan sayfada, alfabenin bütün harflerini ve rakamları yazmalarını gerektiren yeni bir uygulamaya geçtik. ÖSYM olarak el yazısıyla örneğin 'a' harfinin adaylar tarafından ne kadar farklılıkla yazılabildiğinin bir arşivini oluşturma hedefindeyiz. Bu da açık uçlu soruların cevaplarını okuma konusunda gerekli altyapı oluşturmaya dönük bir girişim ancak 2016 LYS'de bu uygulama da yer almayacak. LYS adayları için sürpriz bir durum söz konusu değil."nceki yıllarda olduğu gibi tümüyle MEB müfredatına uygun olarak hazırlandığını belirtti

ÜNİVERSİTE TERCİH SAYISI 30'DAN 24'E İNDİRİLDİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), tercih sayısını 30'dan 24'e düşürdü. Bilinçli tercih yapılmasını sağlamak amacıyla getirilen bu değişiklik, adayların açıkta kalma endişesiyle tercih yapıp, sonradan vazgeçmelerini engellemeyi de hedefliyor. 

YÖK, 'tercih-yerleşme-kesin kayıt olma' arasındaki makasın her geçen yıl açıldığı yönünde eleştiriler olduğunu vurgulayarak, aldığı kararın bazı gerekçelerini şöyle sıraladı: Son tercihlerin genelde özensiz yapılması, tercih edip kayıt hakkı kazandığı halde kaydolmayanların sınava tekrar girişleri arttırması ve bu kontenjanların kullanılamaması.

Öte yandan, uzmanların geçen yıl Kıbrıs ve yurtdışı üniversiteleri dışındaki lisans programlarının genel ve okul birinciliği kontenjanlarına yerleşen 467 bin 15 kişinin tercih listelerini inceleyerek hazırladığı raporda, adayların 30 tercih hakkından ortalama 17'sini kullandığı görüldü.

ÖSYM 2016 YGS VE LYS SINAV TAKVİMİ

2016 YGS SINAV TARİHİ : 13 Mart 2016

2016 LYS SINAV TARİHLERİ:

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)- 4 Sosyal Bilimler:                18 Haziran 2016

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-1 Matematik:                        19 Haziran 2016

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-5 Yabancı Dil:                       25 Haziran 2016

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-2 Fen Bilimleri:                      25 Haziran 2016

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-3 Edebiyat-Coğrafya:           26 Haziran 2016

lys
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR