BIST 10.227
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.475,57
GÜNCEL

LYS başvuru sayfası ÖSYM ais ekranı bugün son!

2016 LYS başvuruları için bugün son gün dolayısıyla tüm adaylar ÖSYM ais.osym.gov.tr başında LYS başvurusu yapıyor. Hala LYS başvurusu yapmadıysanız haberimizde yer alan ÖSYM linkine tıklayarak LYS başvurunuzu yapabilirsiniz.

LYS 2016 başvurusu ÖSYM ais sayfası başında milyonlarca aday bekliyor zira bugün yani 14 Nisan PErşembe LYS 2016 başvurusu için son gün. LYS başvuruları için daha ayrıntılı bilgiyi habrimizin devamında bulabilirsiniz.

1 Nisan tarihinde başlamış olan LYS başvurular 14 Nisan Perşembe günü bugün mesai saati bitimine kadar son bulacak.

ÖSYM LYS 2016 başvurusu yapmak için ÖSYM ais sayfası başında bekleyen öğrenciler için bugün son gün... YGS'nin ardından üniversite sınavının ikinci aşaması olan LYS için başvurular için son gün bugün. İşte 2016 LYS'ye ilişkin tüm bilmedikleriniz...

YGS'DE BARAJI GEÇENLER LYS BAŞVURUSUNA HAK KAZANDI
YGS'de başarı elde edip LYS'ye girmeye hak kazanan iki milyona yakın aday için son başvuru tarihi 14 Nisan 2016 Perşembe günü yani bugün.. LYS başvurusunda bulunmak isteyen adaylar ÖSYM'nin aday işlemleri sistemine giriş yaparak aşağıda aktardığımız adımları tamamlaması gerekiyor.

LYS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?
14 Nisan’da sona erecek LYS 2016’nın başvuruları bireysel olarak ÖSYM’nin internet adresinden veya başvuru merkezlerinden yapılabilecek. Seçilen her LYS için sınav ücreti olan 35 TL’nin ödenmesi gerekiyor.

2016 LYS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?
İyi bir üniversiteye girebilmenin ilk adımı olan ve 13 Mart’ta yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) sonuçları, 25 Mart’ta açıklandı. Ancak sınav başında ter döken yüz binlerce aday için maraton hâlâ sürüyor. 18-19 ve 25- 26 Haziran’da düzenlenecek Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) için çalışmaya devam etmeleri gerekiyor. Biz de YGS sonrası morali bozulan, yorgunluğa kapılan adaylar için motivasyonlarını geliştirecek bazı önerileri derledik.

LYS SINAV ÜCRETLERİ İÇİN SON GÜN!
Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 15 Nisan mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan ‘ödemeler’ alanındankredi/banka kartı ile ödeyecekler için ise 15 Nisan saat 23.59’da sona erecek.

LYS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
 LYS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!
 
LYS SINAV TARİHLERİ

-LYS 4 sınavı olan Sosyal Bilimler sınavı için sınav tarihi olarak 18 Haziran günü saat 10 olarak belirlenmiştir. Sınav 135 dakika sürecektir.

-LYS 1 sınavı olan Matematik sınavı için sınav tarihi olarak 19 Haziran günü saat 10 olarak belirlenmiştir. Sınav 135 dakika sürecektir.

-LYS 2 sınavı olan Fen Bilimler sınavı için sınav tarihi olarak 25 Haziran günü saat 10 olarak belirlenmiştir. Sınav 135 dakika sürecektir.

LYS 5 sınavı olan Yabancı Dil sınavı için sınav tarihi olarak 25 Haziran günü saat 10 olarak belirlenmiştir. Sınav 135 dakika sürecektir.

LYS 3 sınavı olan Edebiyat ve Coğrafya sınavı için sınav tarihi olarak 26 Haziran günü saat 10 olarak belirlenmiştir. Sınav 135 dakika sürecektir.

YGS'DE BARAJI GEÇEMEYENLER LYS SINAVINA GİRME HAKKI YOK!
YGS sınavında barajı geçemeyen yani baraj olan 150 puan alamayan adaylar ise bu sınava girme hakkı kazanamamışlardır. Bu neden ile de herhangi bir yükseköğretim puanını tercih etme hakları yoktur. YGS sınavından 150 ile 179,9 arası puan almış olan adaylar sadece meslek yük okullarında ön lisans ya da açık öğretimden tercih etme haklarına sahiptirler. Bu puanları alan adayların ise yine LYS sınavına girme hakları yoktur. YGS puanlarında sadece bir tanesi bile 180 puanı geçmiş olan adaylar ise meslek yük okullarında ön lisans ya da açık öğretimden tercih etme ya da isterlerse LYS sınavına girme haklarına yine sahip olmuş olacaklardır. LYS sınav ücretlerinde ise bu sene biraz farklılıklar olmuştur.

LYS BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?
LYS sınavında sadece bir sınava girecek olan adayların bu sınav için ödeyecekleri ücret ise 35 TL olarak belirlenmiştir.

LYS sınavında iki sınava girecek olan adayların bu sınavlar için ödeyecekleri ücret ise 70 TL olarak belirlenmiştir.

LYS sınavında üç sınava girecek olan adayların bu sınavlar için ödeyecekleri ücret ise 105 TL olarak belirlenmiştir.

LYS sınavında dört sınava girecek olan adayların bu sınavlar için ödeyecekleri ücret ise 140 TL olarak belirlenmiştir.

LYS BAŞVURU ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?
LYS başvurularının ücretlerini ise yatıracağınız yerler belirlenmiştir. Akbank’ın bütün şubeleri, Kuveyt Türk Katılım Bankasının bütün şubeleri, Türk Telekom Bankasının bütün şubeleri, Halk Bank’ın bütün şubeleri, Ziraat Bankasının ise sadece internet bankacılığından ya da mobil bankacılığından sizler yatırabilirsiniz. LYS başvuruları için yatırmış olduğunuz sınav adedi kadar sınava girmek şansınız olacaktır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR